Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

SHARP: goed nieuws voor nierpatiënten

Nieuws - 14 juni 2011

Tijdens een onlangs gehouden Master Class presenteerde Professor Jane Armitage (Clinical Trials Service Unit, University of Oxford, Verenigd Koninkrijk) de resultaten van de Study of Heart and Renal Protection (SHARP).
Professor John Betteridge (University College London, Verenigd Koninkrijk) besprak de implicaties van deze studie met haar in een video-interview.

Productie in samenwerking met de PACE Foundation (Physicians' Academy for Cardiovascular Education)
Lees hieronder de publicatie van de SHARP-studie.


Onlangs zijn de resultaten van de SHARP-studie gepubliceerd.
Cholesterolverlaging met een combinatie van simvastatine en ezetimibe (Inegy®, MSD) bij patiënten met chronische nierziekte reduceerde het risico op 'major atherosclerotic events' significant met 17% vergeleken met placebo.

De SHARP-studie (Study of Heart and Renal Protection) is uitgevoerd bij meer dan 9.000 patiënten in een vergevorderd stadium of eindfase van chronische nierziekte (CKD). Het is de grootste prospectieve klinische studie bij patiënten met chronische nierziekte die het positieve effect aantoont van het verlagen van LDL cholesterol op het voorkomen van belangrijke vasculaire voorvallen bij deze patiëntenpopulatie.

De Master Class is een initiatief van PACE ( Physicians’ Academy for Cardiovascular Education).
PACE is een stichting die is opgericht met als doel het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid van patiënten door een internationaal platform te bieden voor de evaluatie, uitwisseling en assimilatie van nieuwe wetenschappelijke inzichten die ten grondslag liggen aan hart- en vaatziekten en diabetes en het versnellen van de vertaling van deze informatie naar de klinische praktijk.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: