Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NFCVE Awards 2011 bij WCN congres

Nieuws - 1 feb. 2012

NFCVE Awards 2011 bij WCN congres
 


De Netherlands Foundation for Cardiovascular Excellence (NFCVE) is opgericht om innovatief cardiovasculair onderzoek in Nederland te stimuleren. De Excellence3 Award is een van de jaarlijkse initiatieven van de NFCVE, samen met de Research Grants. Tijdens het WCN congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam op 25 november 2011 reikte de NFCVE de jaarlijkse Excellence3 Award van 50.000 euro uit aan de meest veelbelovende cardioloog of internist in opleiding. Ook was het de zesde keer dat drie Nederlandse cardiovasculaire onderzoekers een grant van 100.000 euro kregen toegekend voor cardiovasculaire onderzoeksprojecten.

Tijdens de plenaire sessie van het WCN congres presenteerden de drie Award kandidaten hun huidige en toekomstige onderzoek. De Scientific Board van de NFCVE selecteerde dr. Leo Timmers, UMC Utrecht als de winnaar van de Excellence3 Award, op basis van zijn wetenschappelijke en klinische ambities en zijn presentatievaardigheden. De voorzitter van de NFCVE, prof.dr. W.H. van Gilst, hoogleraar Cardiovasculaire en Klinische Farmacologie, UMC Groningen reikte aan dr. Timmers de Award uit en de Research Grants aan dr. Niels Riksen, UMC Nijmegen, dr. Nils van der Lubbe, EMC Rotterdam, en dr. Ahmad Amin, AMC Amsterdam.


Deel deze pagina met collega's en vrienden: