Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Vasculaire Biologie Werk Groep: sinds 1995

Nieuws - 17 mrt. 2012

De leden van de stichting Werkgroep Vasculaire Biologie Werk Groep (VBWG) vormen een multidisciplinair panel van toonaangevende experts op verschillende terreinen van de cardiovasculaire geneeskunde, waarvan alle leden ruime ervaring hebben in zowel educatie, kliniek als wetenschap.

Prof. dr. W.H. (Wiek) van Gilst

Voorzitter stichting Vasculaire Biologie Werkgroep
Hoofd Experimentele Cardiologie Rijksuniversiteit Groningen; Coordinator Cardiovascular Center; nevenwerkzaamheden: Directeur ICIN-KNAW; voorzitter Stichting Klinisch Geneesmiddel Onderzoek; voorzitter Stichting Netherlands Foundation for CardioVascular Excellence.

Prof. dr. E.S.G. (Erik) Stroes

Hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de Vasculaire Geneeskunde; internist vasculair-geneeskundige; faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA)

Prof. Stroes doet onderzoek op gebied van ‘regressie’ van hart- en vaatziekten door het stimuleren van cholesterolexcretie (cholesteroluitscheiding) uit het lichaam, met bijzondere aandacht voor nieuwe paden om cholesterolexcretie te bevorderen.

Dr. P. J. A. M. (Paul) Brouwers

Algemeen neuroloog, Medisch Spectrum Twente; hoofd van de ‘Stroke unit’ hoofd van de ‘Enschedese Stroke en TIA Service’; gespecialiseerde (poli)kliniek: Vasculaire neurologie

Speciale aandachtsgebieden
Vasculaire neurologie
Herseninfarcten
Hersenbloedingen
Subarachnoïdale bloedingen

Prof. dr J.W. (Wouter) Jukema

cardioloog, Leiden Universitait Medisch Centrum (LUMC); bijzonder hoogleraar Cardiologie, in het bijzonder de regeneratieve cardiovasculaire geneeskunde, bijzondere leerstoel namens het Interuniversitair Cardiologisch Instituut Nederland (ICIN).

Zijn onderzoek richt zich met name op atherothrombose, (interventie) cardiologie en coronaire atherosclerose. Deze atherothrombose / vaatwand research focust op vasculaire biologie, lipoproteïnen en genetische achtergronden van atherosclerose en restenose na PTCA, zowel in mensen als in transgene dieren, en de meerderheid van zijn publicaties hebben betrekking op deze aandachtsgebieden.

Dr. A. (Anho) Liem

Cardioloog. Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam.

Dr. Liem heeft zich bezig gehouden met het bouwen van de vakgroep cardiologie met hartfalen nurses, atriumfibrilleren nurses, cardiovasculair-risico management nurses alsook research nurses. Hij is landelijk als bestuurslid betrokken geweest bij de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN).
Dr. Liem is gepromoveerd op enkele interventiemogelijkheden op cardiovasculair risico’s en zet zich naast patiëntenzorg in voor opleiding en onderwijs.

Prof. dr. F.L.J. (Frank) Visseren

Professor Vasculaire Geneeskunde, internist (UMC Utrecht)

Zijn voornaamste onderzoeksinteresses liggen op het terrein van insulineresistentie en het ontstaan van vaatziekten met speciale aandacht voor de rol van vetweefsel hierbij, zowel onderzoek naar de mechanismen van het ontstaan van vaatziekten als interventie onderzoek gericht op het voorkómen van vaatziekten.


Prof. L. (Leo) Hofstra

Cardioloog; professor in Cardiology bij Cardiology Centra Nederland; director cardiovascular imaging at the university hospital in Maastricht; co-founder at Happy Globally Foundation die wereldwijd opereert en als doel heeft preventie van hartinfarcten te promoten via massacommunicatie. Zijn subspecialistatie ligt op het gebied van cardiovasculaire beeldvorming, met name CT-imaging van het hart en preventieve cardiologie.

Dr. H. (Hans) Kragten

Cardioloog te Heerlen

Algemene cardiologie is zijn voornaamste aandachtspunt, maar ook patiënten met een pacemaker en hartfalen hebben zijn specifieke belangstelling.

Dr. Y.M.J. (Yvo) Sijpkens

Internist-nefroloog, Bronovo, Den Haag

Deel deze pagina met collega's en vrienden: