Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

EASD 2012: stapjes op weg naar betere diabeteszorg

Nieuws - 12 okt. 2012

Berlijn, 1-5 oktober 2012Webcast

Diabetes: stapjes op weg naar verbetering

9-10-2012 EASD, Berlijn, 2 oktober EASD Journaal Prof. Cees Tack (internist, UMC St.Radboud, Nijmegen) doet verslag van richtlijnen en devices op de EASD 2012 in Berlijn, het grootste diabetescongres ter wereld.  Lees meer
LITERATUUR

Nieuwe DPP-4 remmer verlaagt HbA1c bij DM 2

10-10-2012 EASD 2012, BERLIJNEASD Journaal. Uit een fase 2b studie is gebleken dat MK-3102, een nieuwe DPP-4-remmer die eenmaal per week wordt toegediend, het HbA1c significant verlaagde bij patiënten met type 2 diabetes. Het middel werd goed verdragen met een veiligheidsprofiel vergelijkbaar met dat van placebo. Lees meer

LITERATUUR

Gezondheidsresultaten van nieuw basale insuline-analoog in ontwikkeling

9-10-2012 EASD 2012, BERLIJNEASD Journaal. Tijdens de EASD in Berlijn hebben Eli Lilly en Boehringer Ingelheim patiënt-gerapporteerde gezondheidsuitkomsten gepresenteerd van een fase II studie van hun nieuwe basale insuline-analoog (LY2605541) dat in ontwikkeling is voor patiënten met type 2 diabetes Lees meer

LITERATUUR

GLP-1 analoog liraglutide effectiever vroeg in de behandeling van type 2 diabetes

8-10-2012 EASD 2012, BERLIJNEASD Journaal. Patiënten met een baseline HbA1c <8,5%, een kortere duur van de diabetes en een eerdere behandeling met een enkel middel tegen diabetes of dieetmodificatie behaalden het meest waarschijnlijk een HbA1c <7% met het GLP-1 analoog liraglutide Lees meer

LITERATUUR

Vroege insulinebehandeling stelt diabetes uit

8-10-2012 EASD 2012, BERLIJNEASD Journaal. Het geven van insuline in het begin van dysglykemie kan helpen om HbA1c streefwaarden gedurende langere tijd te bereiken Lees meer

LITERATUUR

Linagliptine effectief bij type 2 DM als monotherapie en bovenop insulinetherapie

8-10-2012 EASD 2012, BERLIJNEASD Journaal. DPP4-remmer linagliptine verlaagt het HbA1c bij oudere patiënten met diabetes en bij volwassenen met type 2 diabetes met diabetische nefropatie en verbetert de glucosecontrole bovenop insulinetherapie Lees meer

NIEUWS

Kritiek op nieuwe regelgeving diabetes hulpmiddelen

4-10-2012EASD Journaal. De Europese Commissie heeft een nieuw voorstel gedaan om de regulering van medische hulpmiddelen te verscherpen. Volgens Europese diabetesdeskundigen gaan deze regels nog niet ver genoeg om de kwaliteit van hulpmiddelen die in diabeteszorg worden gebruikt te waarborgen. Lees meer

NIEUWS

Geïndividualiseerde therapie voor DM II

3-10-2012EASD Journaal De European Association for the Study of Diabetes (EASD) en de American Diabetes Association (ADA) hebben nieuwe richtlijnen gepubliceerd over de behandeling van type 2 diabetes, waarbij voor het eerst de patiënt centraal staat in de klinische besluitvorming. De richtlijnen zijn gepresenteerd bij de jaarlijkse meeting van de EASD in Berlijn (1-5 oktober). Lees meer

 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: