Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

UMCU CV Risicotabel App

Nieuws - 29 okt. 2012


De afdeling vasculaire geneeskunde van het UMC Utrecht publiceerde op 27 oktober 2012 de Risicotabel App, waarmee snel en handig het tienjaarsrisico op ziekte of sterfte door hart- en vaatziekten kan worden berekend. De app, bedoeld voor medische professionals, is gratis te downloaden in de App Store op uw iPhone met als trefwoord 'Risicotabel App'.


De app laat om precies te zijn het tienjaarsrisico zien op ziekte of sterfte door hart- en vaatziekten voor patiënten zonder hart- en vaatziekten. Afhankelijk van dit risico worden leefstijl- en eventueel medicatieadviezen getoond.


Het risico is gebaseerd op de Multidisciplinaire Richtlijn Cardiovasculair Risicomanagement, herziening 2011.


Multidisciplinaire Richtlijn CVRM
NVVC-website, rubriek Richtlijnen

 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: