Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

HPS2 THRIVE - NL deskundigen geven commentaar

12 mrt. 2013

Verslag • 19-3-2013 • CVC 2013

Lessen die we kunnen leren van HPS2-THRIVE

CVC 2013 Een kritische evaluatie van de HPS2-THRIVE-studie en de daaruit getrokken conclusies. Workshop onder leiding van prof. dr. Erik Stroes. Lees meer


Webcast • CVC, 15 maart 2013

Extrapoleren naar NL situatie?

Prof. Erik Stroes (AMC Amsterdam) verbaast zich over het baseline LDL-cholesterol van 1.6 in de HPS2-THRIVE: "als je van de Domtoren springt heb je niets aan een parachute". Bekijk
Webcast • ACC, San Francisco, 9 maart

HPS2-THRIVE: bijwerkingen

ACC Journaal De resultaten van de grootschalige HPS2-THRIVE werden direct na de opening van de ACC gepresenteerd. Dr. Anho Liem (Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam) was erbij en schrok van de bijwerkingen in de groep met niacine. Bekijk
Nieuws • 9-3-2013

HPS2-THRIVE: geen plaats meer voor niacine voor CV risicoreductie

ACC Journaal Volgens de onderzoekers zijn de resultaten van de studie teleurstellend, duidelijk en betrouwbaar. Er is geen specifieke subgroep waarin de resultaten opwegen tegen de risico's. Lees meer

HPS2-THRIVE: ontwerp en reden voor staken studie

5-3-2013 • HPS2-THRIVE Collaborative Group
De resultaten van de HPS2-THRIVE zullen worden gepresenteerd op ACC 2013. Dit artikel bespreekt het design ervan, de vooraf gespecificeerde spier- en leveruitkomsten, en de redenen voor het stoppen van de behandeling tijdens de studie. Lees meer

Nieuws • 11-1-2013

MSD: opschorten beschikbaarheid Tredaptive op basis resultaten HPS2-THRIVE-studie

De HPS2-THRIVE-studie toonde geen voordeel niacinetherapie, wel tekenen van meer bijwerkingen. Het primaire eindpunt van deze grootste niacine-studie ooit werd niet behaald. Het European Medicine Agency (EMA) evalueerde veiligheid en effectiviteit van extended-release niacine/laropiprant. Lees meer

Deel deze pagina met collega's en vrienden: