Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Diagnose HFPEF in de praktijk

Walter Paulus

10' educatie - 1 juli 2013

Prof. Walter Paulus, cardioloog, VUmc, Amsterdam


Op het hartfalencongres van de European Society of Cardiology (ESC) in Lissabon (25-28 mei 2013) gaf prof. Walter Paulus (cardioloog, VUmc, Amsterdam) een presentatie over het diagnosticeren van hartfalen met bewaarde ejectiefractie (HFPEF).
 

Start videopresentatie

  

Meer nieuws van ESC Heart Failure Congress 2013


Nieuws • 3-6-2013

Verlichting van dyspnoe met serelaxine in HF-PEF patiënten

ESC Heart Failure 2013 Serelaxine resulteerde in een verbetering van 19% in AUC van baseline tot dag 5 op een dyspnoe VAS, evenals een matige, maar niet statistisch significante verbetering van dyspnoe na 24 uur gemeten met een Likertschaal.

Nieuws • 3-6-2013

Ziekenhuisopnames en mortaliteit HF hoogst in de winter en in het weekend

ESC Heart Failure 2013 Personen met congestief hartfalen hebben meer kans om te sterven bij ziekenhuisopname in januari en februari en op een vrijdag, zaterdag of zondag.
 

Start video

Deze inhoud is bedoeld voor medische professionals. Om dit te bekijken is registratie noodzakelijk. Registreer gratis voor onbeperkte toegang tot ons educatief materiaal.
De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: