Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Fase III aleglitazar studie gestopt in verband met zorgen omtrent veiligheid

Nieuws - 11 juli 2013


Roche heeft de aleglitazar AleCardio fase III studie gestaakt naar aanleiding van de resultaten van een veiligheidsbeoordeling. Het onafhankelijke  Data and Safety Monitoring Board bracht het advies uit te stoppen met de trial in verband met veiligheidssignalen en een gebrek aan effectiviteit. Roche heeft aangekondigd te stoppen met de AleCardio-studie en alle andere studies waar aleglitazar bij betrokken is.
 
De AleCardio-studie evalueerde de effectiviteit en de veiligheid van aleglitazar bij patiënten met een recente acuut coronair syndroom event en type 2 diabetes. De gegevens die totnogtoe zijn verkregen zullen verder worden geanalyseerd om de bevindingen beter te begrijpen en zullen beschikbaar worden gemaakt op een toekomstige medische bijeenkomst.
 
Roche werkt met onderzoekers aan ondersteuning van de management van patiënten voor een veilige overgang van aleglitazarbehandeling naar andere bloedsuikerregulerende behandelingen.
 

Bron

Persbericht Roche 10 juli 2013

Deel deze pagina met collega's en vrienden: