Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Het Orkest der Nederlandse Cardiologie in het Concertgebouw

Nieuws - 1 sep. 2013


Op zondagavond 1 september vond een bijzonder concert plaats in het Concertgebouw: het benefietconcert Connecting People, uitgevoerd door het Orkest der Nederlandse Cardiologie onder leiding van dirigent Jacob Slagter. Het concert werd opgedragen aan CRASH (Cursus Reanimeren voor Alle Studenten in Holland). De Nederlandse Reanimatiestichting wil met het project CRASH zoveel mogelijk jongeren vanaf 16 jaar trainen in reanimatie en AED-gebruik en zo het aantal burgerhulpverleners in Nederland sterk vergroten.

Het orkest is een afspiegeling van de Nederlandse Cardiologie: cardiologen, huisartsen, patiënten, een thoraxchirurg, een klinisch geneticus, artsen in opleiding, cardiologen in opleiding, medisch studenten, vrienden en familie. Zij hebben elkaar pas enkele maanden geleden ontmoet en hebben enkele dagen en avonden gerepeteerd. Voor de dirigent was het een hele uitdaging om van dit ‘gelegenheidsorkest’ een geheel te maken, maar hij is daar bijzonder goed in geslaagd. Het resultaat was een enthousiast orkest dat met grote gedrevenheid musiceerde, beloond met een staande ovatie door het in groten getale aanwezige publiek.

Met dit concert is het motto Connecting People zeer zeker in de praktijk gebracht – samenwerking in ieder opzicht!
 

 

     
   

Deel deze pagina met collega's en vrienden: