Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Optimale duur van antiplaatjestherapie na DES

Jur ten Berg

10' educatie - 3 sep. 2013


Dr. Jur ten Berg, cardioloog, St.Antonius ziekenhuis, Nieuwegein


Dr. Jur ten Berg (St.Antonius, Nieuwegein) sprak op het ESC-congres in Amsterdam over de optimale duur van Duale AntiPlaatjes Therapie (DAPT) na het plaatsen van een Drug Eluting Stent (DES). Hoewel er inmiddels wereldwijd miljoenen van deze stents zijn geplaatst, weten we nog niet wanneer we DAPT is. Ten Berg komt tot een duidelijke conclusie, maar wijst er op dat het bewijs uit nog lopende studies moet komen.
 

Start videopresentatie

  

Nieuws • 1-9-2013

PARIS: Stabiele patiënten kunnen veilig stoppen met duale antiplaatjes therapie na PCI

ESC Journaal Doorbehandelen met DAPT levert geen risicoverlaging op trombose op in vergelijking tot stoppen met behandeling op advies van de arts. Therapieontrouw verhoogt het risico op MACE wel.

Webcast • ESC Amsterdam 2013

PARIS: les voor DAPT na stent

ESC Journaal  Prof. Freek Verheugt (OLVG Amsterdam) zag de presentatie van de PARIS, een registry van duale antiplaatjestherapie (DAPT) na plaatsing van een stent, en concludeert dat het belangrijk is na stoppen vanwege een bloeding de DAPT snel weer te starten.
 

Start video

Deze inhoud is bedoeld voor medische professionals. Om dit te bekijken is registratie noodzakelijk. Registreer gratis voor onbeperkte toegang tot ons educatief materiaal.
De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: