Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Telemonitoring: weinig effect, toch niet meer te stoppen

3' educatie - 30 sep. 2013 - Nationale Hartfalendag - Arjen de Vries

 

 

Dr. Arjen de Vries, verpleegkundig specialist, UMC Groningen
Opgenomen: Nationale Hartfalendag, 27 september 2013

 

Slides • 4-10-2013

Telemonitoring: IN TOUCH project Groningen

Hartfalendag 2013 Arjen de Vries (UMC Groningen) gaf een presentatie over het InTouch project, waarbij telemonitoring bij hartfalenpatiënten werd bestudeerd op harde eindpunten zoals mortaliteit of heropname en kosten.

Slides • 4-10-2013

Telemonitoring Hartfalen vanuit patiëntenperspectief

Hartfalendag 2013 Mr. Margo Weerts (directeur Hart&Vaatgroep) gaf een presentatie over telemonotoring vanuit het perspectief van de hartfalenpatiënt.  Mogelijk kan telemonitoring de patiënt een verminderd gevoel van afhankelijkheid geven.

Meeting report •

Nationale Hartfalendag: ontwikkelingen in de praktijk van de hartfalenzorg

Diverse ontwikkelingen ter verbetering van de complexe hartfalenzorg passeerden de revue, inclusief de groeiende rol van telemonitoring, chirurgische behandelopties en het effect van zoutbeperking.

Slides • 4-10-2013

Samenwerken bij hartfalenzorg

Petra van Pol (Rijnland zh, Leiderdorp) gaf een overzicht van een samenwerkingsproject rond hartfalenzorg tussen 1e, 2e en 3e lijn in de regio Alphen a/d Rijn - Leiderdorp.

Webcast • Nationale Hartfalendag

Hartfalenpatiënt minder afhankelijk door telemonitoring

Hartfalendag  Mr. Margo Weerts (directeur Hart&Vaatgroep) ziet telemonitoring als een mooie kans om de patiënt minder afhankelijk te maken. Dit wordt als het grootste probleem van ziekzijn ervaren, meer nog dan bijvoorbeeld de pijn.
 

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: