Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Maandthema TROMBOSE

Prof. Saskia Middeldorp

10' educatie - 24 okt. 2014 - AMC Amsterdam - Saskia Middeldorp

Maandthema TROMBOSE maakt deel uit van een serie waarin CVGK met een 10’ educatie speciale aandacht geeft aan een bepaald thema, gericht op een multidisciplinair publiek. Een specialist uit het veld geeft een bondig overzicht van de stand van zaken in zijn/haar specialisme, zodanig dat ook collegae uit aangrenzende disciplines worden bijgepraat over dit vakgebied.
 

Aan de hand van een viertal vragen geeft prof.dr. Saskia Middeldorp (internist, AMC Amsterdam) een bondig overzicht van de laatste ontwikkelingen in de preventie en behandeling van trombose en de gevolgen hiervan voor de klinische praktijk.
 

1. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar? Welke recente toepassingen of inzichten hebben de kliniek ingrijpend veranderd?
 

2. Welke techniek of kennis wordt nu gemist in de dagelijkse klinische praktijk? Wat is nodig om patiënten beter te kunnen helpen?


3. Wat speelt er nu in uw vakgebied? Welk onderzoek schept grote verwachtingen?


4. Welk onderzoek is hard nodig? Welk onderzoek gaat de kliniek op korte termijn veranderen? En op de lange(re) termijn?
 

Start video

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: