Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Cardiovascular Scene Investigation

CSI: Dallas

18 nov. 2013

Lotte Kaasenbrood, Charlotte Koopal en Manon Slob (arts-onderzoekers afd. Vasculaire Geneeskunde, UMC Utrecht) deden verslag vanaf het AHA congres, vanuit het perspectief van de jonge onderzoeker. Hiervoer voelden zij onderzoekers aan de tand over de gepresenteerde studieresultaten.

Webcast • AHA, Dallas

CSI: Dallas - Openhartig gesprek met prof. Verheugt over ENGAGE

AHA Journaal CSI: Dallas (Manon Slob en Lotte Kaasenbrood, UMC Utrecht) heeft een openhartig gesprek met prof. Freek Verheugt over zijn betrokkenheid bij de ENGAGE en de nieuwe orale anticoagulantia in het algemeen.

Webcast • AHA, Dallas

CSI: Dallas - Belang genetische variatie voor dosering warfarine

AHA Journaal In twee studies, de EU-PACT en COAG, werd gekeken naar het belang van genetische variatie voor de optimale dosering van warfarine. Marco Alings zag de presentatie van de resultaten en wordt ondervraagd door Lotte Kaasenbrood en Lotte Koopal (UMC Utrecht). 

Nieuws • 25-11-2013

Niet glucose, maar inflammatie speelt de hoofdrol in diabetes-geïnduceerde atherosclerose

Een bijdrage van Mariëtte Kranendonk, arts-onderzoeker op de afdeling Vasculaire Geneeskunde, UMC Utrecht, als onderdeel van CSI: Dallas.

Webcast • AHA, Dallas

CSI: Dallas - Farzin Fakhry met ERASE op het podium

AHA Journaal Farzin Fakhry (ErasmusMC, Rotterdam) presenteerde in LBCT.4 de resultaten van zijn onderzoek naar de beste behandeling voor claudicatio. CSI: Dallas (Lotte Kaasenbrood en Manon Slob) ondervraagt hem en leert dat looptraining met revascularisatie is waarschijnlijk effectiever is dan looptraining alleen.

Webcast • AHA 2013

CSI: Dallas - Het geheim van Mariell Jessup, president AHA

AHA Journaal CSI: Dallas (Lotte Kaasenbrood en Charlotte Koopal, UMC Utrecht) is nieuwsgierig naar het geheim van Mariell Jessup, president van de American Heart Foundation.

Webcast • AHA 2013 - LBCT.1

CSI: Dallas - twee studies rond hypothermie bij cardiac arrest

AHA Journaal CSI: Dallas (Lotte Kaasenbrood en Charlotte Koopal, UMC Utrecht) was aanwezig bij de presentatie van opmerkelijke trials over lichaamskoeling na een hartstilstand en vraagt cardioloog Jur ten Berg hoe het nu verder moet.

Webcast • UMC Utrecht

CSI: Dallas - even voorstellen

AHA 2013 Lotte Kaasenbrood en Charlotte Koopal (arts-onderzoekers, UMC Utrecht) zijn de kritische interviewers van CSI: Dallas. Cardiovascular Scene Investigation Dallas gaat plaatsvinden tijdens het congres van de American Heart Association (AHA) van 17-19 november 2013.

Webcast • UMC Utrecht

CSI: Dallas - de ENGAGE-studie

AHA 2013  De ENGAGE is een grote studie op het congres van de American Heart Association in Dallas (edoxaban versus warfarine bij atriumfibrilleren). Prof. Freek Verheugt beantwoordt vragen van de interviewers van CSI: Dallas.

Webcast • UMC Utrecht

CSI: Dallas - Microclinic-studie

AHA 2013 De Microclinic is een gerandomiseerde studie over het belang van een sociaal netwerk bij de behandeling van obesitas. CSI: Dallas interviewt prof. Freek Verheugt (Amsterdam) die als toegift vertelt wat hij zou doen als hij als cardioloog opnieuw mocht beginnen.
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: