Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Ophef over de nieuwe Amerikaanse cholesterolrichtlijn

18 nov. 2013

 
Webcast • AHA, Dallas

Cholesterol in VS breaking news

AHA Journaal In de VS is ophef ontstaan over een nieuwe richtlijn die adviseert eerder cholesterolverlagende middelen voor te schrijven. Dr. Clyde Yancy, ex-president van de American Heart Foundation, vat samen wat er gebeurd is en waarom.

Nieuws • 19-11-2013

Ophef over cholesterolrichtlijn op AHA congres

AHA Journaal De ophef is met name ontstaan als gevolg van een kritisch stuk in de New York Times, waarin wordt gesteld dat de nieuwe risicocalculator in de nieuwe richtlijn onjuist is en het CV risico overschat.

Nieuws • 19-11-2013 • Lancet - Nov 2013

Vraagtekens in VS bij juistheid risicocalculator in nieuwe cholesterolrichtlijn

AHA Journaal In reactie op de nieuwe AHA/ACC richtlijnen schreven Ridker en Cook een commentaar waarin zij stellen dat de risicocalculator onjuist is en het CV-risico overschat.

Nieuws • 13-11-2013

Vier nieuwe ACC/AHA richtlijnen voor cardiovasculaire preventie

De richtlijnen van de American College of Cardiology en de American Heart Association (AHA) introduceren een nieuwe formule voor risico-inschatting en geven geüpdate advies over management van cholesterol, leefstijl en gewicht.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: