Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Winnaar NFCVE Excellence Award: Onno Holleboom

3' educatie - 9 dec. 2013 - Amsterdam - Onno Holleboom

 

 

Dr. Onno Holleboom, internist i.o., AMC Amsterdam
Opgenomen: WCN-congres, Amsterdam, Beurs van Berlage, vrijdag 29 november 2013
 

Op het WCN-congres werd de Excellence Award 2013 van de Netherlands Foundation for Cardiovascular Excellence (NFCVE) uitgereikt aan dr. Onno Holleboom voor zijn onderzoek naar de 'derde taal van het leven' (na dna en eiwitten): glycosylering.

 

Webcast • Amsterdam

Nieuwe therapie zeldzame ritmestoornis

WCN 2013 Een van de drie genomineerden voor de NFCVE Excellence Award was Christian van der Werf (AMC) met zijn onderzoek naar een nieuwe therapie met flecainide voor de zeldzame ritmestoornis Catecholaminerge Polymorfe Ventriculaire Tachycardie (CPVT).

Webcast • Amsterdam

Nanotherapie: HDL-deeltje met statine

WCN 2013 Een van de drie genomineerden voor de NFCVE Excellence Award was Raphaël Duivenvoorden (AMC) met een onderzoek naar nanotherapie waarbij atherosclerose wordt behandeld door een statine te verpakken in een HDL-deeltje, in de plaque te brengen en zo de inflammatoire activiteit omlaag te brengen.

 

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: