Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Renale denervatie: terug naar de bench

3' educatie - 10 mrt. 2014 - CVC 2014 - Dr. Michiel Voskuil

 

 

Dr. Michiel Voskuil, cardioloog, UMC Utrecht
Opgenomen: CardioVasculaire Conferentie, Ermelo, 7 maart 2014

 

Webcast • UMC Utrecht

De toekomst van renale denervatie

In afwachting van de presentatie van de SYMPLICITY op het congres van de ACC eind maart gaat prof. Pieter Doevendans (cardioloog en voorzitter NVVC Werkgroep Renale Denervatie) in op de toekomst van renale denervatie. Dat er een toekomst is, lijkt hem duidelijk.

Webcast • UMC Utrecht

Renale denervatie in stroomversnelling

De eerste gerandomiseerde studie (SYMPLICITY) kon tegen de verwachting in geen effectiviteit voor renale denervatie aantonen, waardoor het onderzoeksproces opeens in een stroomversnelling terecht is gekomen. Dr. Wilko Spiering (UMC Utrecht) bespreekt de stand van zaken.

Nieuws • 27-1-2014

Cruciale fase voor renale denervatie

De eerste weken van 2014 brachten onverwachte ontwikkelingen op het gebied van renale denervatie, een nieuwe behandeloptie voor therapieresistente hypertensie waarin verschillende bedrijven flink hebben geïnvesteerd. Een chronologisch overzicht.
 

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: