Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Veelbelovende resultaten met PCSK9-remming: het laatste nieuws van de ACC 2014

7 apr. 2014


PCSK9-remming is een nieuwe therapeutische strategie om LDL-c niveaus te verlagen. De klinische trials met een antilichaam gericht tegen PCSK9 laten veelbelovende resultaten zien. Al het nieuws van de ACC 2014 en expert commentaren over PCSK9-remming voor u op een rij.

Nieuws • 1-4-2014

PCSK9-remmer evolocumab geeft consistente en effectieve daling LDL-c in diverse patiëntengroepen

ACC 2014 In de MENDEL-2, DESCARTES en RUTHERFORD-2 studies gaf evolocumab indrukwekkende LDL-c dalingene en verbeteringen van het lipidenprofiel, terwijl het goed werd verdragen.

Webcast • 31-3-2014, ACC 2014, Erik Stroes

Vijf PCSK9-studies tonen steeds veiligheid en forse reductie LDL

ACC 2014  Op de ACC werd een cluster van vijf PCSK9-studies gepresenteerd. Prof. Erik Stroes (AMC Amsterdam), die zelf de presentatie van de GAUSS-2 in LBCT.3 voor zijn rekening nam, beschrijft de studies en licht de bedoeling van de clustering toe.

Nieuws • 30-3-2014 • ACC 2014

Evolocumab veelbelovend in patiënten die geen statines verdragen

ACC 2014  GAUSS-2: 12 weken behandeling met PCSK9-remmer evolocumab was effectief in het verlagen van LDL-c niveaus, ApoB en Lp(a), en werd goed getolereerd. De trial werd gepresenteerd door prof. Erik Stroes (internist, AMC Amsterdam).

Webcast • 30-3-2014, ACC 2014, Fabrice Martens

PCSK9-remmer versus ezetimibe en placebo in combinatie met statines

ACC 2014  Dr. Fabrice Martens (Deventer) zag op zondagmorgen de resultaten van de LAPLACE-2. De studie bevatte armen met PCSK9-remmer, ezetimibe en placebo in combinatie met verschillende statinetherapieën. Zoals verwacht gaf PCSK9-remmer een forse reductie van het LDL, maar voor een baanbrekend resultaat is het wachten is op de groot opgezette FOURIER met harde cardiovasculaire eindpunten.

Nieuws • 30-3-2014 • ACC 2014

Met evolocumab behaalt merendeel van de hypercholesterolaemiepatiënten LDL-c streefwaarde

ACC 2014 LAPLACE-2: Een sterke daling van LDL-c, niet-HDL-c, ApoB en lipoprotein(a) werd gezien in patiënten met hypercholesterolaemie die statinebehandeling krijgen, ongeacht de intensiteit hiervan.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: