Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

IJzerdeficiëntie als nieuwe behandeloptie bij hartfalen

Dr. Hans Kragten, cardioloog

10' educatie - 22 juni 2015 - Utrecht - Dr. Hans Kragten

Dr. Hans Kragten (Heerlen) zag op het ESC Hartfalencongres in Sevilla (26 mei 2015) een satellietsymposium over ijzerdeficiëntie bij hartfalen. Hartfalen wordt niet meer slechts als syndroom van het hart, maar steeds meer als syndroom van het hele lichaam beschouwd, gezien de interactie met comorbiditeiten en condities. IJzergebrek blijkt, naast anemie, een therapisch doelwit bij hartfalen. Het aanvullen van een ijzertekort kan de kwaliteit van leven verbeteren en de kans op hospitalisatie verminderen.
 

Voor wie?

Deze nascholing is bestemd voor medische beroepsbeoefenaren betrokken bij de behandeling van hartfalenpatiënten.


Deze presentatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Vifor Pharma. De spreker is verantwoordelijk voor de inhoud van de presentatie.

Educatieve informatie

Dr. Hans Kragten heeft lezingen gegeven voor Vifor Pharma, Servier, Astra Zeneca.

Start video

Deze inhoud is bedoeld voor medische professionals. Om dit te bekijken is registratie noodzakelijk. Registreer gratis voor onbeperkte toegang tot ons educatief materiaal.
De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: