Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

IVG symposum - Vasculaire Geneeskunde 2015

Verslag, presentaties en video impressie van het Vasculaire Geneeskunde symposium 2015, onder inhoudelijke verantwoordelijkheid va het IVG, gehouden op 11 september 2015

Patiënten met therapieresistente hypertensie gezocht voor implantatie barostent

3' educatie - 11 sep. 2015 - IVG 2015 - Wilko Spiering
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Dr. Wilko Spiering zoekt patiënten met therapieresistente hypertensie voor de CALM-START studie, waarin de grootte van het effect van de Mobius-HD device op de bloeddruk beter wordt onderzocht, nadat er eerder goede bloeddrukdaling mee werd gezien in de CALM-FIM studie.

Oproep om mee te doen aan de NOAC Bleeding Registry

3' educatie - 14 sep. 2015 - IVG 2015 - Marjolein Brekelmans
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Marjolein Brekelmans (Amsterdam) doet een oproep aan ziekenhuizen om mee te doen aan de NOAC Bleeding Registry en patiënten te melden die een bloeding of spoedopname hebben tijdens behandeling met NOACs, en wel of niet werden behandeld met PCC.

Gezocht: patiënten met dysbetalipoproteïnemie voor deelname aan studie

3' educatie - 28 sep. 2015 - IVG 2015 - Charlotte Koopal
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Charlotte Koopal (Utrecht) is op zoek naar deelnemers aan een studie waarin het effect van fibraten wordt onderzocht bij familiaire dysbetalipoproteïnemie.

Arteriële en veneuze problemen in het oog

3' educatie - 28 sep. 2015 - IVG 2015 - Reinier Schlingemann
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Een vaatafsluiting in het oog kan ernstige problemen met het netvlies of de oogzenuw veroorzaken. Oogarts prof.dr. Reinier Schlingemann (Amsterdam) beschrijft arteriële en veneuze problemen in het oog en beperkingen bij de behandeling van een occlusie in deze bloedvaten.

Debat: zijn we al toe aan Baroreflex Activatie Therapie (BAT)?

3' educatie - 14 sep. 2015 - IVG 2015 - Dr. Wilko Spiering & Dr. Bram Kroon
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Baroreflex Activatie Therapie (BAT) is een nieuwe behandeling voor patiënten met therapieresistente hypertensie. Zijn we al toe aan BAT? Dr. Bram Kroon houdt zich al tien jaar bezig met BAT en vindt van wel maar dr. Wilko Spiering vraagt zich af of we genoeg over deze behandeling weten.

Hoe herken je een erfelijke stofwisselingsziekte?

3' educatie - 11 sep. 2015 - IVG 2015 - Dr. Martijn Brouwers
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Erfelijke stofwisselingsziekten zijn zeldzaam, maar een vasculair deskundige kan ermee te maken krijgen. Hoe herken je zo'n ziekte? Dr. Martijn Brouwers (Maastricht) beschrijft een stappenplan.

Debat: wanneer mogen patiënten met een longembolie naar huis?

3' educatie - 14 sep. 2015 - Karina Meijer & Menno Huisman
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

IVG 2015 Mogen patiënten die zich in het ziekenhuis aandienen met een longembolie snel naar huis? Of is het beter ze langer te houden? Prof. dr. Karina Meijer (Groningen) vindt dat ze langer in het ziekenhuis moeten blijven maar prof.dr. Menno Huisman (Leiden) is dat niet met haar eens.

IVG symposium: De tentakels van de vasculaire geneeskunde

Nieuws - 14 sep. 2015
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

De titel van dit 13 e IVG-symposium verwijst naar de veelvuldige interactie van de vasculaire geneeskunde met aangrenzende specialisaties. Aandoeningen op het snijvlak van specialismen kregen daarom extra aandacht. Lees het verslag.

IVG symposum - Vasculaire Geneeskunde 2015