Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NLA ontbijtsymposium tijdens NVVC Najaarscongres 2015

Papendal, 6 november 2015

20 nov. 2015

PCSK9-remmers verlagen het LDL-c effectief en zullen in de nabije toekomst het therapeutisch arsenaal voor de behandeling van hypercholesterolemie bij hoogrisicopatiënten vergroten. Voorlopige veiligheidsanalyses zijn bemoedigend, maar de resultaten van grote en langdurende uitkomststudies zijn nog niet voorhanden. Tijdens dit satellietsymposium werden de mogelijke implicaties van deze ontwikkelingen voor de cardiologie besproken.
Hieronder een overzicht van de rapportage op deze website.


Nieuws • 20-11-2015

PCSK9 remming en cardiologie: Een nieuwe stap in cholesterolverlaging?

Bij een ontbijtsymposium tijdens het NVVC Najaarscongres werden de mogelijke implicaties van de komst van PCSK9 remmers voor de cardiologie besproken.

  3 minuten educatie • 6-11-2015, Papendal, NVVC congres, Prof. dr. Ron Peters

Implementatie cholesterolbehandeling essentieel voor secundaire preventie

Prof. Ron Peters bespreekt het belang van een goede implementatie van cholesterolbehandeling voor cardiovasculair risicomanagement en wie in aanmerking kunnen komen voor nieuwe middelen.

3 minuten educatie • 6-11-2015, Papendal, NVVC congres, Prof. dr. E.S.G. Stroes

Introductie PCSK9-remmers stimuleert optimalisatie van CV risicomanagement

Prof. Erik Stroes geeft een beknopt overzicht van wat de komst van de PCSK9 remmers voor cardiovasculair risicomanagement kan betekenen.


Slides • 20-11-2015

Cardiologie en LDL-c verlaging: Wat hebben we en wat willen we?

Slides gepresenteerd door prof. dr. Ron Peters (AMC, Amsterdam) tijdens het ontbijtsymposium ' PCSK9 remming en cardiologie: Een nieuwe stap in cholesterolverlaging? ' tijdens het NVVC Najaarscongres op 6 november 2015

Slides • 20-11-2015

PCSK9 remming: Wat kan deze nieuwe therapie betekenen?

Slides gepresenteerd door prof. dr. Erik Stroes (AMC, Amsterdam) tijdens het ontbijtsymposium ' PCSK9 remming en cardiologie: Een nieuwe stap in cholesterolverlaging? ' tijdens het NVVC Najaarscongres op 6 november 2015

Deel deze pagina met collega's en vrienden: