Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hypertensie Congres 2016

Verslag, presentaties en video impressie van het Hypertensie congres 2016, een initiatief van de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV), gehouden op 5 februari 2016

Renale denervatie voorbij de bifurcatie

3' educatie - 21 mrt. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres - Martine Beeftink
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

Hypertensie 2016 Martine Beeftink (arts-onderzoeker, UMC Utrecht) won de Van Montfransprijs op het Nationale Hypertensie Congres met haar onderzoek naar renale denevervatie voorbij de bifurcatie.

Richtlijnen hypertensie en de SPRINT-trial

Nationaal Hypertensie Congres 2016

3' educatie - 5 feb. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres - Dr. Wilko Spiering

Hypertensie 2016 Dr. Wilko Spiering bespreekt de verschillende richtlijnen hypertensie en ziet belangrijke verschillen in het bewijs voor deze richtlijnen, met name tussen de JNC8 richtlijn en de resultaten van de recente SPRINT-trial. Toch verdient implementatie van de oude richtlijnen de voorkeur boven het samenstellen van nieuwe.

Sprint of stop (debat SPRINT-studie)

Nationaal Hypertensie Congres 2016

3' educatie - 22 feb. 2016 - 5 februari 2016 - Dr. Jaap Deinum
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

Hypertensie 2016 Dr. Jaap Deinum bespreekt de discussie die op het Nationaal Hypertensie Congres 2016 werd gehouden naar aanleiding van de recentelijk gepubliceerde resultaten van de SPRINT-studie, waarin goede resultaten werden gezien bij meer intensieve bloeddrukbehandeling.

Etnische verschillen in de behandeling van hypertensie

Nationaal Hypertensie Congres 2016

3' educatie - 5 feb. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres - Dr. Bert-Jan van den Born
##OVERVIEW_ITEMS_KEY_PHRASE##

Hypertensie 2016 Op het Nationaal Hypertensie Congres sprak dr. Bert-Jan van den Born over etnische verschillen in het voorkomen van hypertensie. In ontwikkelende landen is de prevalentie van hypertensie hoger en is er sprake van onderbehandeling.

‘Hypertensie wereldwijd’ – lessen uit het buitenland voor betere hypertensiezorg in Nederland

Nieuws - 9 feb. 2016

Hypertensie 2016 Hypertensieprevalentie en -management elders op de wereld kwamen aan de orde, maar ook hoe patiënten van niet-Nederlandse komaf het best behandeld kunnen worden.

Paradigmashift hypertensiezorg in Nederland

3' educatie - 8 feb. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres 2016 - Dr. G.A. van Montfrans

Hypertensie 2016 Dr. G.A. van Montfrans pleit voor een paradigmashift van hypertensiezorg in Nederland, met name bij huisartsen, waarbij ook mensen met lichte hypertensie worden herkend en behandeld. Het voorbeeld van Canada laat zien dat dit de kwaliteit van de hypertensiezorg kan verbeteren.

Hypertensie is een wereldwijd probleem

3' educatie - 5 feb. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres 2016 - Prof. dr. Rick Grobbee

Hypertensie 2016 Prof. dr. Rick Grobbee (Julius Centrum en UMC Utrecht) beschrijft het probleem van hypertensie wereldwijd. We weten wel wat er moet gebeuren, maar niet hoe.

Hypertensiezorg "where there is no doctor"

Nationaal Hypertensie Congres

3' educatie - 8 feb. 2016 - Nationaal Hypertensie Congres 2016 - Dr. Marleen Hendriks

Hypertensie 2016  Dr. Marleen Hendriks (AIGHD, Amsterdam) trekt lessen voor Nederland uit een project voor community-based hypertensiezorg in Nigeria. Goedkope, simpele zorg in de wijk is niet altijd slechte zorg.

Hypertensie Congres 2016