Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NVVC Ontbijtsymposium: De nieuwe ESC 2016 Hartfalen Richtlijnen

13 dec. 2016

Op het NVVC Najaarscongres werd een ontbijtsymposium georganiseerd, waarin de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe ESC Hartfalen Richtlijn werden besproken door dr. Dirk Lok, dr. Peter van der Meer, en prof. dr. Yigal Pinto. Zowel de onderbouwing als de implementatie van de veranderingen kwam aanbod.
 

Download het verslag van het NVVC ontbijtsymposium om uit te printen of te lezen op uw e-reader/tablet

Meeting Impression_NVVC_ontbijtsymposium.pdf (0,5MB)Meeting Impression_NVVC_ontbijtsymposium.pdf (0,5MB)

3 minuten educatie • 13-12-2016, NVVC Ochtendsymposium, Papendal Congrescentrum, Prof. dr. Yigal M. Pinto (AMC, Amsterdam)

Opvallende veranderingen in de nieuwe ESC hartfalenrichlijn

Prof. dr. Yigal Pinto deelt wat hij opvallend vond in de ESC HF 2016 richtlijnen, zoals de nieuwe HFmrEF patiëntcategorie, de plaats van natriuretische peptiden in de diagnostiek, alsmede de positie van het nieuwe medicijn sacubitril/valsartan.

3 minuten educatie • 5-12-2016, Papendal Congrescentrum, Dr. Peter van der Meer (Groningen) en dr. Dirk Lok (Deventer)

Een update van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe ESC richtlijn hartfalen

Dr. Peter van der Meer (Groningen) en dr. Dirk Lok (Deventer) spraken tijdens een ontbijtsymposium tijdens het NVVC congres over de veranderingen ten aanzien van management en behandeling van hartfalen, zoals aanbevolen in de nieuwe ESC richtlijn hartfalen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: