Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Relaxinereceptoragonist heeft het primaire eindpunt niet gehaald bij patiënten met acuut hartfalen

Nieuws - 22 mrt. 2017

De fase III RELAX-AH-2 studie heeft de primaire eindpunten, reductie in CV sterfte of verslechterend hartfalen bij patiënten met acuut hartfalen, niet gehaald. Dit werd vandaag bekend gemaakt in een Persbericht van Novartis.
 
De RELAX-AH-2 was een event-gedreven, multicenter, gerandomiseerde, dubbelblinde en placebo-gecontroleerde fase III studie, waarin de effectiviteit, veiligheid en tolerantie van RLX030 (serelaxin) werden bepaald wanneer het bovenop standaard therapie werd gegeven aan patiënten met acuut hartfalen. De studie had twee primaire eindpunten; reductie van cardiovasculaire sterfte tot dag 180 en het plaats vinden van verslechterend hartfalen tot dag 5. De RELAX-AHF-2 studie includeerde 6.600 patiënten welke gehospitaliseerd werden voor hartfalen en was gestart in oktober 2013.
 
RLX030, een relaxinereceptoragonist, is een recombinante vorm van de natuurlijke variant van het humaan relaxine-2 hormoon. Humaan relaxine-2 is in zowel mannen als vrouwen aanwezig en er wordt gedacht dat verhoogde niveaus bij zwangere vrouwen het lichaam helpt om te gaan met de extra cardiovasculaire vraag tijdens de zwangerschap.
 
Bron: persbericht Novartis 22-03-2017

Deel deze pagina met collega's en vrienden: