Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NIV lunchsymposium: What’s new in 2017: PCSK9 & SGLT2 – nieuwe inzichten voor de internist

16 mei 2017

Recente studies op het gebied van type 2 diabetes mellitus en cholesterol hebben potentiële impact op de behandeling en preventie van hart- en vaatziekten.
Gedurende een satellietsymposium tijdens de NIV internistendagen werden de nieuwste studieresultaten op het gebied van SGLT2- en PCSK9-remming besproken. Dit includeerde het effect van deze middelen op CV risico en mogelijke implicaties hiervan voor de interne geneeskunde. Prof. dr. Frank Visseren gaf een inleiding, waarna dr. Adriaan Kooy sprak over SGLT2-remming als nieuwe optie ter preventie van CVD bij T2D en prof. dr. Bram Kroon over de resultaten van recente klinische studies met PCSK9 remmers.


Download het verslag van het NIV lunchsymposium om uit te printen of te lezen op uw e-reader/tablet

MEDC172230_742_MI_NIV internistendagen_PCSK9-SGLT2 (002).pdf (0,6MB)


Video's met de sprekers:

3 minuten educatie • 20-4-2017, MECC, Maastricht, Prof. dr. Bram Kroon - Maastricht UMC+

PCSK9 remmers: belangrijke toevoeging voor behalen LDL-streefwaarden bij hoogrisicopatiënten

NIV Op basis van de resultaten van recente studies met PCSK9-remmers, concludeert prof. Kroon dat deze middelen een belangrijke toevoeging kunnen zijn voor het behalen van optimale LDL-c waarden bij patiënten met een sterk verhoogd cardiovasculair risico.

3 minuten educatie • 20-4-2017, NIV, Maastricht, Dr. Adriaan Kooy – Treant Zorggroep, Hoogeveen

SGLT2-remming: een nieuwe optie ter preventie van CVD in T2DM

NIV Dr. Adriaan Kooy denkt dat gezien het gunstige effect op CV events, SGLT2-remmers een goede plaats kunnen krijgen in de behandeling van T2DM met SGLT2-remming, in het bijzonder bij hoogrisicopatiënten.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: