Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Nationaal Hypertensie Congres 2018

Nationaal Hypertensie Congres 2018

2 feb. 2018 - Eenhoorn, Amersfoort

De Nederlandse Hypertensie Vereniging organiseert op vrijdag 2 februari a.s. het Nationaal Hypertensie Congres 'Hypertensie Speciaal' in de Eenhoorn te Amersfoort.

In Nederland zijn hart- en vaatziekten de belangrijkste oorzaak van sterfte bij vrouwen en de tweede oorzaak van sterfte bij mannen. Hypertensie is wereldwijd de belangrijkste risicofactor voor deze cardiovasculaire sterfte en is daarmee de meest voorkomende doodsoorzaak. Hypertensie is echter niet de enige risicofactor en het totale cardiovasculaire risico wordt bepaald door een samenspel van alle risicofactoren.

Richtlijnen geven aanbevelingen voor het wel of niet behandelen van risicofactoren zoals hypertensie, maar er is altijd ruimte voor discussie. Die discussie zal ook tijdens het Nationaal Hypertensie Congres gevoerd worden. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over hypertensie bij specifieke patiëntengroepen en worden aanbevelingen gegeven voor behandeling en cardiovasculair risicomanagement. Het programma bevat verder naast de voordrachten weer workshops waarin dit thema terugkomt en de inmiddels klassieke workshops over diagnostiek en complexe casuïstiek.

In het programma is ook tijd ingeruimd voor een voordracht door de prijswinnaar van de Gert van Montfransprijs, de prijs voor het beste artikel van het afgelopen jaar door een jonge hypertensie-onderzoeker, en voor de uitreiking van de Willem Birkenhäger award, de oeuvre-award voor een hypertensie-onderzoeker als erkenning van zijn/haar verdiensten in onderzoek. Ook vindt een debat plaats over de plaats van devices in de behandeling van therapieresistente hypertensie.

Agenda

Hypertensie bij specifieke patiëntengroepen

Gert van Montfransprijs en voordracht

Parallelle sessies ronde 1

Meet the experts

Parallelle sessies ronde 2

Willem Birkenhäger Award

De voorlopige agenda is ook beschikbaar via onderstaande link.

Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link inschrijven.

Abstract indienen voor Gert van Montfransprijs 2018

De Gert van Montfransprijs 2018 is bestemd voor (jonge) onderzoekers die het afgelopen jaar hun hypertensieonderzoek hebben gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift. Kandidaten kunnen tot 19 januari 2018 hun abstract, referentie van gepubliceerd werk en CV indienen via info@medconinternational.com.

De jury zal een voorselectie maken en drie kandidaten selecteren die op de wetenschappelijke vergadering van 1 februari uitgenodigd worden hun werk te presenteren.

Voor wie?

Het Nationaal Hypertensie Congres is bestemd voor internisten, cardiologen, huisartsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen en praktijkondersteuners,

Accreditatie wordt aangevraagd bij de betreffende beroepsverenigingen.

Het Nationaal Hypertensie Congres 2018 wordt georganiseerd onder auspiciën van MEDCON International / CardioVasculaireGeneesKunde.nl (CVGK), in samenwerking met de Nederlandse Hypertensie Vereniging.

Blokkeer vrijdag 2 februari 2018 in uw agenda om er zeker van te zijn dat u bij het Nationaal Hypertensie Congres aanwezig bent!

Klik hier voor de voorlopige agenda Klik hier om u in te schrijven