Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Positieve les uit een negatieve trial die perioperatief continueren of onderbreken van DOAC therapie onderzoekt

AHA 2017 - Anaheim, CA, VS

22 nov. 2017

AHA 2017 BRUISE-CONTROL 1 liet 80% daling van device pocket-hematoom zien met warfarine-continuering vs bridging rondom een device-operatie. BRUISE CONTROL 2 evalueerde peri-procedureel continueren vs. onderbreken van DOACs. Hoewel de studie een neutrale uitkomst had, kunnen er wel belangrijke lessen uit getrokken worden.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het AHA 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

David H. Birnie, MD - University of Ottawa Heart Institute, Ottawa, ON, Canada

Disclosures

Het AHA journaal is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Amgen en Novartis

Deel deze pagina met collega's en vrienden: