Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
3-daagse Advanced Lipid Course Kaapstad

3-daagse Advanced Lipid Course Kaapstad

9-11 april 2018

9 apr. 2018 - Kaapstad, Zuid-Afrika

Van 9-11 april 2018 zullen wij exclusief voor 20-30 Nederlandse artsen (internisten, cardiologen, AIOS) een intensieve lipidencursus organiseren, in samenwerking met de University of Cape Town (UCT) in het Groote Schuur Ziekenhuis in Kaapstad, Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika is veel expertise op lipidengebied en een unieke historische link met Nederland omdat migranten in het verleden Nederlandse genen hebben 'geëxporteerd' naar Zuid-Afrika. Mede daardoor is de prevalentie van verschillende genetische mutaties en lipidenstoornissen hoog in Zuid-Afrika. Collega's van UCT en het wereldberoemde Groote Schuur ziekenhuis in Kaapstad hebben unieke expertise ontwikkeld in de diagnostiek en behandeling hiervan. Gedurende de intensieve cursus komt het basale lipidenmetabolisme voorbij, hands-on diagnostiek in het laboratorium, laatste inzichten in diagnostiek en behandeling, geïllustreerd aan de hand van alledaagse of juist specifieke casuïstiek.

De educatieve doelstellingen van de lipidencursus zijn:

Voor cardiovasculair geïnteresseerde artsen (internisten, cardiologen, AIOs) is dit een unieken kans om up-to-date te raken op het gebied van lipiden.

NLA

De studiereis is een initiatief van de Nederlandse Lipiden Academie - NLA

Programmavoorzitters

Agenda-onderwerpen

Hands-on laboratory experience

Sprekers

Als gerenommeerde internationale sprekers zullen deelnemen:

Schema

Deelname en Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link inschrijven. De cursus zal alleen doorgaan wanneer een minimum van 20 deelnemers zich heeft geregistreerd. De kosten van deelname zijn inclusief wetenschappelijk programma, drie overnachtingen, en alle maaltijden gerelateerd aan het programma, maar exclusief de vluchtkosten. MEDCON International zal een inventarisatie doen onder de ingeschreven deelnemers naar gewenst reisschema en op basis daarvan bepalen of er een groepstarief aangeboden kan worden.

Kostenindicatie

De kosten voor deelname zullen naar verwachting rond de € 600 bedragen, inclusief programma, maaltijden en drie overnachtingen, exclusief vliegreis.

Accreditatie

Voor het educatieve programma zal accreditatie aangevraagd worden bij de NIV en NVVC.

Klik hier om u in te schrijven