Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
3-daagse Lipiden studiereis Kaapstad

3-daagse Lipiden studiereis Kaapstad

9-11 april 2018

9 apr. 2018 - Kaapstad, Zuid-Afrika

Van 9-11 april 2018 zullen wij exclusief voor 20-30 Nederlandse artsen (internisten, cardiologen, AIOS) een intensieve lipiden cursus organiseren, in samenwerking met de University of Cape Town (UCT) in het Groote Schuur Ziekenhuis in Kaapstad, Zuid-Afrika.

In Zuid-Afrika is heel veel expertise op lipiden gebied en een unieke historische link met Nederland omdat migranten in het verleden Nederlandse genen hebben 'geëxporteerd' naar Zuid-Afrika. Mede daardoor is de prevalentie van verschillende genetische mutaties en lipidenstoornissen hoog in Zuid-Afrika. Collega's van UCT en het wereld beroemde Groote Schuur ziekenhuis in Kaapstad hebben unieke expertise ontwikkeld in de diagnostiek en behandeling hiervan. Gedurende de intensieve cursus komt het basale lipidenmetabolisme voorbij, hands-on diagnostiek in laboratorium, laatste inzichten in diagnostiek en behandeling geilustreerd aan alledaagse en specifieke causistiek.

De learning objectives van de intensieve lipidencursus zijn:

- Gedetailleerd inzicht verwerven in lipiden metabolisme

- Hands-on ervaring op doen in laboratorium diagnostiek

- Differentiaal diagnostiek van lipidenstoornissen (hypertriglyceridemie, hypercholesterolemie, gecombineerde stoornissen, laag HDL-c)

- Inzicht en overzicht krijgen in basale en geavanceerde mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling van lipidenstoornissen

Voor cardiovasculaire artsen (vasculair geneeskundigen, cardiologen) met interesse in lipiden is dit een unieke kans om helemaal up-to-date te raken op het gebied van lipiden.

NLA

De studiereis is een initiatief van de Nederlandse Lipiden Academie - NLA

Programma voorzitters

Agenda onderwerpen

Hands-on laboratory experience

Sprekers

Als gerenommeerde internationale sprekers zullen deelnemen:

Schema

Deelname en Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link inschrijven. . De studiereis zal alleen doorgaan wanneer een minimum van 20 deelnemers zich heeft geregistreerd. De kosten van deelname zijn inclusief wetenschappelijk programma, overnachtingen, en alle maaltijden gerelateerd aan het programma, maar exclusief de vluchtkosten. Medcon International zal een inventarisatie doen onder de ingeschreven deelnemers naar gewenst reisschema en op basis daarvan bepalen of er een groepstarief aangeboden kan worden.

Kostenindicatie

De kosten voor deelname zullen naar verwachting rond de € 600 bedragen, inclusief programma, maaltijden en overnachtingen, en exclusief vliegreis.

Accreditatie

Voor het educatieve programma zal accreditatie aangevraagd worden bij de NIV en NVVC

3-daagse Lipiden studiereis Kaapstad

Klik hier om u in te schrijven