Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Impact eindpuntstudies met SGLT2- en PCSK9-inhibitie op de dagelijkse cardiologiepraktijk

Impact eindpuntstudies met SGLT2- en PCSK9-inhibitie op de dagelijkse cardiologiepraktijk

Lees en download het verslag

Naar aanleiding van een casus besprak prof.dr. Jukema de mogelijke therapieën van LDL-c verlaging, met focus op PCSK9 remmers. Hij legde het werkingsmechanisme van PCSK9-remmers uit en besprak de resultaten van de FOURIER en ODYSSEY OUTCOMES CV uitkomstentrials. Vervolgens presenteerde dr. Cabezas een casus die leidde tot een discussie over behandeling van type 2 diabetespatiënten met hoog CV risico en vatte hij de nieuwe diabetesmiddelen samen en de resultaten van de CV uitkomstenstudies.

Download het verslag

Deze inhoud is bedoeld voor medische professionals. Om dit te bekijken is registratie noodzakelijk. Registreer gratis voor onbeperkte toegang tot ons educatief materiaal.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: