Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Nationaal Hypertensie Congres 2019

Nationaal Hypertensie Congres 2019

Agenda - Feb. 1, 2019 - Eenhoorn, Amersfoort

De Nederlandse Hypertensie Vereniging organiseert op vrijdag 1 februari 2019 het Nationaal Hypertensie Congres 'Nieuwe richtlijnen, nieuwe ontwikkelingen?' in de Eenhoorn te Amersfoort.

In Nederland zijn hart- en vaatziekten de belangrijkste oorzaak van sterfte bij vrouwen en de tweede oorzaak van sterfte bij mannen. Hypertensie is wereldwijd de belangrijkste risicofactor voor deze cardiovasculaire sterfte en is daarmee de meest voorkomende doodsoorzaak. Hypertensie is echter niet de enige risicofactor en het totale cardiovasculaire risico wordt bepaald door een samenspel van alle risicofactoren.

Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over de implicaties van nieuwe richtlijnen voor behandeling en cardiovasculair risicomanagement. Richtlijnen geven aanbevelingen voor het wel of niet behandelen van risicofactoren zoals hypertensie, maar er is altijd ruimte voor discussie. Die discussie zal ook tijdens het Nationaal Hypertensie Congres gevoerd worden. Het programma bevat verder naast de voordrachten weer workshops waarin praktische aspecten van diagnostiek en behandeling worden besproken en ruimte is voor interactieve casusbespreking.

In het programma is ook tijd ingeruimd voor een voordracht door de prijswinnaar van de Gert van Montfransprijs, de prijs voor het beste artikel van het afgelopen jaar door een jonge hypertensie-onderzoeker.

Agenda

Nieuwe richtlijnen

Gert van Montfransprijs en voordracht

Parallelle sessies ronde 1 & 2

Vervolg plenair programma

Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link inschrijven.

Abstract indienen voor Gert van Montfransprijs 2019

De Gert van Montfransprijs 2019 is bestemd voor (jonge) onderzoekers die het afgelopen jaar hun hypertensieonderzoek hebben gepubliceerd in een peer-reviewed tijdschrift. Kandidaten kunnen tot 18 januari 2019 hun abstract, referentie van gepubliceerd werk en CV indienen via info@medconinternational.com.

De jury zal een voorselectie maken en drie kandidaten selecteren die op de wetenschappelijke vergadering van 1 februari uitgenodigd worden hun werk te presenteren.

Voor wie?

Het Nationaal Hypertensie Congres is bestemd voor internisten, cardiologen, huisartsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen en praktijkondersteuners.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

Het Nationaal Hypertensie Congres 2019 wordt georganiseerd onder auspiciën van MEDCON International / CardioVasculaireGeneesKunde.nl (CVGK), in samenwerking met de Nederlandse Hypertensie Vereniging.

Blokkeer vrijdag 1 februari 2019 in uw agenda om er zeker van te zijn dat u bij het Nationaal Hypertensie Congres aanwezig bent!

Klik hier voor de agenda Klik hier om u in te schrijven

Nationaal Hypertensie Congres 2019

Deel deze pagina met collega's en vrienden: