Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Nationale Hartfalendag 2019

Nationale Hartfalendag 2019

Agenda - Sep. 27, 2019 - Figi, Zeist

De jaarlijkse Nationale Hartfalendag vindt dit jaar plaats op Vrijdag 27 september in Hotel Theater Figi te Zeist.

Tijdens de Nationale Hartfalendag ‘Hartfalenzorg 2019 – (digitale) ontwikkelingen in perspectief’ wordt een update gegeven van verschillende nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van hartfalen, zoals de toepassing van een ICD keuzehulp en het herkennen en behandelen van ijzerdeficiëntie of amyloïdose bij hartfalen. Ook wordt gesproken over hoe een nieuw geneesmiddel in de praktijk geïmplementeerd kan worden en wat de opties zijn voor de preventie van hartfalen bij diabetes. Tot slot is er een sessie gewijd aan verschillende vormen van telemonitoring, zowel meer conventioneel als via een geïmplanteerde sensor.

Voor wie?

De Nationale Hartfalendag is bestemd voor cardiologen (inclusief in opleiding), huisartsen, fysiotherapeuten, nurse practitioners, verpleegkundig specialisten, hartfalenverpleegkundigen en andere (para)medici betrokken bij hartfalenzorg.

De Nationale Hartfalendag is een initiatief van de Werkgroep Hartfalen. De werkgroep stelt zich ten doel om de zorg rondom de hartfalenpatiënt in Nederland te optimaliseren. Dit landelijke symposium is een belangrijk middel om deze doelstelling in de praktijk te realiseren.

De programmacommissie bestaat uit

Agenda

-Kan software ons helpen? - Dr. Dirk Lok – cardioloog, Deventer Ziekenhuis

-Of een goede samenwerking cardioloog en hartfalen nurse? - Dian Pruijsers-Lamers -verpleegkundig specialist cardiologie, Deventer Ziekenhuis

Accreditatie

Accreditatie is verleend door de volgende verenigingen:

Accreditatie is aangevraagd bij onderstaande vereniging:

Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link registeren voor deelname aan het symposium. Zodra wij uw inschrijving ontvangen hebben ontvang u een bevestiging.

Sponsoring

De Nationale Hartfalendag 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gouden sponsors:

Zilveren sponsor:

Bronzen sponsors:

Overige sponsor:

Locatie

Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist

Blokkeer vrijdag 27 september 2019 in uw agenda om er zeker van te zijn dat u bij de Nationale Hartfalendag aanwezig bent!

De Nationale Hartfalendag 2019 wordt georganiseerd onder auspiciën van MEDCON International / Cardiovasculairegeneeskunde.nl (CVGK), in samenwerking met de Werkgroep Hartfalen.

Belangrijkste resultaten

Klik hier voor de agenda Klik hier om u in te schrijven

Nationale Hartfalendag 2019

Deel deze pagina met collega's en vrienden: