Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
WCN Congres 2019

WCN Congres 2019

Agenda - Nov. 28, 2019 - Movenpick Hotel, Amsterdam

U bent van harte welkom op het 32ste wetenschappelijke congres van de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN) op donderdag 28 en vrijdag 29 november 2019, dat dit jaar in het Mövenpick Hotel Amsterdam wordt gehouden.

De congrescommissie heeft een actueel en boeiend programma voor u samengesteld met veel wetenschappelijk nieuws, exchange meetings en debatsessies. Uiteraard zal er ook tijd en gelegenheid zijn om informeel samen te komen.

Voor wie?

Het WCN congres is bestemd voor cardiologen, internisten/vasculair geneeskundigen, jonge onderzoekers, arts-assistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants en uiteraard voor research professionals.

Agenda WCN congres 2019

Onderwerpen die op de agenda staan zijn:

SESSIE 1: CHANGE in CV risk management (10:15 - 11:45)

SESSIE 2 – Parallel Exchange Sessies (12:00 - 14:00)

SESSIE 3 – CHANGE in anticoagulation and antithrombotic therapy (14:30 - 15:45)

SESSIE 4 – 3de Dunselman Lecture (16:15 - 16:45)

SESSIE 5 – Dragons’ Den (16:45 - 17:30)

SESSIE 6 – CHANGE – The Residual Risk Struggle (08:00 - 09:00)

Experts: prof Erik Stroes, prof. Wouter Jukema, Moderator Dr. Maarten van Hessen, Gouda

SESSIE 7 – CHANGE in management of Heart Failure (09;10 - 10:30)

SESSIE 8 – WCN Onderzoeksprijs 2019 (10:30 - 11:00)

SESSIE 9 – WCN Named Lecture (11:30 - 12:00)

SESSIE 10 – Keynote lecture (12:00 - 12:30)

SESSIE 11 - Exchange Sessies (6x) (13:15 – 14:15)

Inschrijving

WCN leden Om het registratieproces te versnellen, is er gekozen voor een centrale inschrijving per WCN centrum. De derde vertegenwoordiger zal dit binnen ieder WCN centrum coördineren. U hoeft zich dus niet persoonlijk aan te melden voor het WCN congres. Uw derde vertegenwoordiger vindt u op de WCN website.

Niet-WCN leden Om u te registeren als Niet-WCN lid, klik hier (opent in een nieuw venster)

Industrie Om u te registreren als industrie, klik hier (opent in een nieuw venster)

Overige deelnemers Mocht u zich niet herkennen in één van bovenstaande categorieën, of heeft u vragen over de inschrijving, dan kunt u een bericht sturen naar Natasja Hablous - secretariaat@wcn.life

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij de volgende verenigingen:

Sponsoring

Het WCN Congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Goud:

Zilver+:

Zilver:

Brons:

Overig:

Routebeschrijving

Een routebeschrijving naar het Mövenpick hotel vindt via de link onderaan deze pagina. U parkeert voordelig bij Interparking. Meer informatie volgt.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEDCON International, tel: 023 5317357 of info@medconinternational.com. MEDCON International verzorgt namens de WCN de organisatie van het WCN congres.

WCN Onderzoeksprijs

Heb je in 2018/2019 een cardiovasculaire publicatie op je naam staan? Doe dan mee! De WCN Onderzoeksprijs wil het werk van jonge onderzoekers in de cardiovasculaire geneeskunde zichtbaar maken en stimuleren.

Voor meer informatie, klik hier (opent in een nieuw venster)

Over de WCN

De WCN is een vereniging waarin ongeveer 60 niet-universitaire ziekenhuizen samenwerken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De WCN levert zowel nationaal als internationaal een belangrijke bijdrage aan klinisch onderzoek, gericht op het verbeteren van de behandeling en preventie van hart- & vaatziekten. De participerende ziekenhuizen hanteren daarbij hoge kwaliteitseisen, zowel ten aanzien van het soort onderzoek, alsmede de uitvoering ervan. Het WCN congres vervult een belangrijke taak in het handhaven van deze kwaliteit. Leden van de WCN, research professionals en ook overige geïnteresseerden, wordt daarom een programma geboden dat relevant is voor het initiëren en uitvoeren van gedegen wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heeft het jaarlijkse WCN congres ook een vaste plaats verworven in de uitwisseling van ervaringen en ideeën tussen enerzijds WCN en innovatieve industrie, en anderzijds tussen WCN-leden onderling.

WCN & CGR

WCN congres en richtlijnen Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR). De gedragscode voor geneesmiddelenreclame maakt onderscheid in de wijze waarop beroepsbeoefenaren (artsen) en niet-beroepsbeoefenaren (zoals research professionals) mogen worden benaderd. Vanzelfsprekend conformeert de WCN zich aan deze richtlijnen, en beschouwt de farmaceutische bedrijven, die als sponsor optreden, geheel zelf verantwoordelijk voor het juist naleven van deze gedragsregels. Tijdens het congres zullen daartoe de nodige maatregelen genomen worden, zoals onderscheid in badges en congresboek. Tevens zullen de uitingen in de exhibitieruimte op zowel donderdag als vrijdag voor alle deelnemers bestemd zijn en zal er door de sponsoren dus geen productreclame gemaakt mogen worden. Wij vragen uw begrip en medewerking om de richtlijnen van de CGR na te leven, inclusief de meest recente wijzigingen.

Blokkeer 28 en 29 november 2019 in uw agenda om er zeker van te zijn dat u bij het WCN Congres 2019 aanwezig bent!

Klik hier voor de wetenschappelijke agenda Routebeschrijving De Parade (overzicht Parallelsessies)

Deel deze pagina met collega's en vrienden: