Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Hartfalendag 2020

Nieuws, video en presentaties van de Nationale Hartfalendag 2020

Praktische implementatie van SGLT2-remmers in de cardiologische praktijk

3' educatie - 6 nov. 2020 - Dr. Christine Oldenburg/dr. Sebastiaan Velthuis
Een cardioloog en een internist bespreken hoe zij in samenwerking een schema hebben ontwikkeld voor het introduceren van SGLT2-remmers in de hartfalenpraktijk, om zo het CV risico van deze patiënten verder te verlagen.

Nationale Hartfalendag 2020 Een cardioloog en een internist bespreken hoe zij in samenwerking een schema hebben ontwikkeld voor het introduceren van SGLT2-remmers in de hartfalenpraktijk, om zo het CV risico van deze patiënten verder te verlagen.

SGLT2-remming vanuit het perspectief van de internist-endocrinoloog

10' educatie - 15 okt. 2020 - Dr. Erik Serné
Erik Serné bespreekt de toegevoegde waarde van SGLT2 remmers in de behandeling van diabetespatiënten en welke subgroepen van patiënten veel voordeel hebben met deze klasse.

Nationale Hartfalendag 2020 Erik Serné bespreekt de toegevoegde waarde van SGLT2 remmers in de behandeling van diabetespatiënten en welke subgroepen van patiënten veel voordeel hebben met deze klasse.

SGLT2-remmers bij hartfalen

10' educatie - 12 okt. 2020 - Prof. dr. Hans-Peter Brunner-La Rocca
SGLT2-remmers hebben gunstige effecten bij hartfalen. Prof. dr. Hans-Peter Brunner-La Rocca legt uit waarom en presenteert studies waarin de effectiviteit van deze middelen bij HF is onderzocht.

Nationale Hartfalendag 2020 SGLT2-remmers hebben gunstige effecten bij hartfalen. Prof. Brunner-La Rocca vertelt wat de mogelijke mechanismen zijn en presenteert studies waarin de effectiviteit van deze middelen bij HF is onderzocht.

Behandeling van hyperkaliëmie bij HF

3' educatie - 12 okt. 2020 - Dr. Jasper Brugts
Dr. Jasper Brugts bespreekt de waarde van kaliumbinders in de behandeling van patiënten met hartfalen die met RAAS-remmers worden behandeld.

Nationale Hartfalendag 2020 Dr. Jasper Brugts bespreekt de waarde van kaliumbinders in de behandeling van patiënten met hartfalen die met RAAS-remmers worden behandeld.

Update Nederlandse Hart Registratie

Lecture - 5 okt. 2020 - Dr. Jan van Ramshorst - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaf dr. Jan van Ramshorst een lezing getiteld Update Nederlandse Hart Registratie. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

Connect HF – waar staan we?

Lecture - 5 okt. 2020 - Marjan Aertsen - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaf Marjan Aertsen een lezing getiteld Connect HF – waar staan we?. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

Praktische implementatie van SGLT2-remmers in de cardiologische praktijk

Lecture - 29 sep. 2020 - Dr. Christine Oldenburg en dr. Sebastiaan Velthuis - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaven dr. Christine Oldenburg en dr. Sebastiaan Velthuis een lezing getiteld Praktische implementatie van SGLT2-remmers in de cardiologische praktijk. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

Nieuwe middelen, nieuwe beloftes?

Lecture - 29 sep. 2020 - Prof. dr. Adriaan Voors - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaf prof. dr. Adriaan Voors een lezing getiteld Nieuwe middelen, nieuwe beloftes?. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

SGLT2-remming vanuit het perspectief van de internist-endocrinoloog

Lecture - 29 sep. 2020 - Dr. Erik Serné - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaf dr. Erik Serné een lezing getiteld SGLT2-remming vanuit het perspectief van de internist-endocrinoloog. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.

De toegevoegde waarde van SGLT2 remmers

3' educatie - 29 sep. 2020 - Dr. Erik Serné
Erik Serné bespreekt kort de toegevoegde waarde van SGLT2 remmers in de behandeling van diabetespatiënten en welke subgroepen van patiënten veel voordeel hebben met deze klasse.

Nationale Hartfalendag 2020 Erik Serné bespreekt kort de toegevoegde waarde van SGLT2 remmers in de behandeling van diabetespatiënten en welke subgroepen van patiënten veel voordeel hebben met deze klasse.

De Hartfalen Lounge - IV diuretica tijdens dagopname

3' educatie - 28 sep. 2020 - Dr. Loek van Heerebeek
Intraveneuze diuretica is een therapie voor HF patienten met verslechterend HF. Loek van Heerebeek bespreekt een initiatief in het OLVG, de Hartfalen Lounge, waarbij IV diuretica tijdens dagopname gegeven wordt.

Nationale Hartfalendag 2020 Intraveneuze diuretica zijn een therapie voor HF patienten met verslechterend HF. Loek van Heerebeek bespreekt een initiatief in het OLVG, de Hartfalen Lounge, waarbij IV diuretica tijdens dagopname gegeven worden.

SGLT2-remmers en hartfalen - de effecten verklaard

Lecture - 28 sep. 2020 - Prof. dr. Hans-Peter Brunner-La Rocca - Nationale Hartfalendag 2020

Nationale Hartfalendag 2020 Tijdens het symposium op 25 september 2020 in Zeist gaf prof. dr. Hans-Peter Brunner-La Rocca een lezing getiteld SGLT2-remmers en hartfalen – de effecten verklaard. De lezing werd zowel digitaal als fysiek gepresenteerd. Deze video is een screenrecording van de digitale presentatie.