Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Nationaal Hypertensie Congres 2023

Nationaal Hypertensie Congres 2023

Diversiteit in hart- en vaatziekten

Agenda - 3 feb. 2023 - Figi, Zeist

Op vrijdag 3 februari 2023 organiseert de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV) het Nationaal Hypertensie Congres. Het thema van de bijeenkomst is 'Diversiteit in hart- en vaatziekten’. U kunt dit congres fysiek bijwonen in Hotel Theater Figi in Zeist.

In Nederland bestaan er grote verschillen in levensverwachting en de mogelijkheid om gezond oud te worden. Dit geldt, ondanks dat de behandeling sterk is verbeterd, het meest voor hart- en vaatziekten.

Hoe kunnen we de bestaande gezondheidsverschillen verkleinen en de behandeling van hart- en vaatziekten effectiever maken?

Tijdens het 14e symposium van de Nederlandse Hypertensie Vereniging (NHV) worden de oorzaken van de verschillen in uitkomsten, de gevolgen voor de behandeling van hart en vaatziekten en het zogeheten residuaal risico besproken. Daarnaast wordt ingegaan op het belang van diversiteit bij de behandeling met oude en nieuwe geneesmiddelen (diuretica, aldosteron-antagonisten, SGLT2-remmers, GLP1-receptoragonisten) en de kansen die diversiteit biedt om nieuwe ontdekkingen te doen op het gebied van hart- en vaatziekten.

Het programma bestaat zowel uit plenaire sessies als interactieve workshops door sprekers die zich met diversiteit en hart- en vaatziekten bezighouden in onderzoek en de praktijk

Agenda

09:30 uur - 16:30 uur

________________

Plenaire sessie

Parallelsessie 1

Parallelsessie 2

Plenaire sessie

Registratie

U kunt zich hier of via onderstaande link inschrijven.

Annulering gaarne per e-mail doorgeven via info@medconinternational.com. Kosteloos annuleren is mogelijk tot twee weken voor aanvang van het congres. Hierna vindt geen restitutie van de eigen bijdrage meer plaats.

Voor wie?

Het Nationaal Hypertensie Congres is bestemd voor internisten, cardiologen, huisartsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen en praktijkondersteuners.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

Sponsoren

Het Nationaal Hypertensie Congres 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgt

Wetenschappelijke vergadering NHV

Deelnemers aan de wetenschappelijke vergadering op donderdagavond 2 februari 2023 kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de NHV (secretariaat@nederlandsehypertensievereniging.nl).

NHV jonge-onderzoekersprijs

Jonge onderzoekers die het afgelopen jaar basaal of klinisch wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan op het gebied van hypertensie worden aangemoedigd een abstract in te dienen voor de NHV-wetenschapsprijs. Abstracts kunnen ingediend worden bij het secretariaat van de NHV (secretariaat@nederlandsehypertensievereniging.nl). Gekozen abstracts worden gepresenteerd op de wetenschappelijke vergadering op donderdag 2 februari 2023 van 17.00-21.00 uur.

Het Nationaal Hypertensie Congres 2023 wordt georganiseerd onder auspiciën van MEDCON International / CardioVasculaireGeneesKunde.nl (CVGK), in samenwerking met de Nederlandse Hypertensie Vereniging.

Het Nationaal Hypertensie Congres 2023 wordt aanbevolen door de European Society of Hypertension, de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Federatie voor Nefrologie.

Locatie

Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist

Klik hier om u in te schrijven

Deel deze pagina met collega's en vrienden: