Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
WCN Congres 2020

WCN Congres 2020

The Fire Within

Agenda - 26 nov. 2020 - Amsterdam

Het WCN-congres 2020 gaat (virtueel) door! De WCN is een vereniging die zich kenmerkt door sterke onderlinge cohesie. Dit verenigingsgevoel krijgt op het WCN-congres een podium. Het is het evenement waar research-teams uit het hele land elkaar ontmoeten en waar wetenschap en gezelligheid hand in hand gaan. Door de noodzakelijke coronamaatregelen is het congres in de gebruikelijke vorm dit jaar niet mogelijk. We hadden met de laatste aanscherping alles kunnen afblazen, maar we willen samen met alle leden de schouders eronder zetten en ons richten op wat wél kan. Er is namelijk genoeg te delen, met een portefeuille van 41 studies. Het jaar 2020 was ook het jaar van het succes van de eigen WCN-studie, de LoDoCo2. Deze zal dan ook een prominente plaats krijgen tijdens het congres. Ook de resultaten van de CAPACITY-COVID zullen uitvoerig worden besproken, met lessen uit registratie onderzoek. Daarnaast komen ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van preventie en hartfalen aan bod, en de studies in de research exchange rooms. Het congres zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de uitreiking van de WCN-prijzen voor research-centrum en research-professional van het jaar. Het WCN-congres gaat door in online/ hybride vorm; een handvol sprekers en panel leden live op locatie, maar grotendeels digitaal. We zorgen voor een compact interactief symposium, vereniging waardig, zodat we ook in deze moeilijke tijden het echte WCN-gevoel samen kunnen blijven vasthouden. U bent (virtueel) van harte welkom op het 33ste wetenschappelijke congres van de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN) op donderdag 26 en vrijdag 27 november 2020. Voor meer informatie over de aangepaste opzet, klik hier.

Voor wie?

Het WCN congres is bestemd voor cardiologen, internisten/vasculair geneeskundigen, jonge onderzoekers, arts-assistenten, verpleegkundig specialisten, physician assistants en uiteraard voor research professionals.

Agenda WCN congres 2020 - The Fire Within

Onderwerpen die op de agenda staan zijn:

Donderdag 26 november 2020

SESSIE : CVD & New frontiers: Lipids, diabetes & inflammation (12:30 - 14:15 uur)

SESSIE: Parallel Exchange Sessies (14:30 - 15:15 uur)

SESSIE: COVID-19 Update (15:30 - 16:30 uur)

SESSIE: Parallel Exchange Sessies (16:45 - 17:30 uur)

SESSIE: WCN Research Awards (18:00 - 19:00 uur)

Vrijdag 27 november 2020

SESSIE: Parallel Exchange Sessies (08:30 - 09:15 uur)

SESSIE: Hartfalen update (09:30 - 10:45 uur)

SESSIE: WCN Onderzoeksprijs 2020 (11:15 - 11:45 uur)

SESSIE: The WCN Struggle (11:45 - 12:45 uur)

Moderator Dr. Maarten van Hessen, Gouda

SESSIE: Parallel Exchange Sessies (13:30 - 14:15 uur)

Inschrijving

WCN leden Om het registratieproces te versnellen, is er gekozen voor een centrale inschrijving per WCN centrum. De derde vertegenwoordiger zal dit binnen ieder WCN centrum coördineren. U hoeft zich dus niet persoonlijk aan te melden voor het WCN congres. Uw derde vertegenwoordiger vindt u op de WCN website.

Niet-WCN leden Om u te registeren als Niet-WCN lid, klik hier (opent in een nieuw venster)

Industrie Om u te registreren als industrie, klik hier (opent in een nieuw venster)

Overige deelnemers Mocht u zich niet herkennen in één van bovenstaande categorieën, of heeft u vragen over de inschrijving, dan kunt u een bericht sturen naar info@medconinternational.com.

Accreditatie

Volgt

Sponsoring

Het WCN Congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MEDCON International, tel: 023 5317357 of info@medconinternational.com. MEDCON International verzorgt namens de WCN de organisatie van het WCN congres.

WCN Onderzoeksprijs

Heb je in 2019/2020 een cardiovasculaire publicatie op je naam staan? Doe dan mee! De WCN Onderzoeksprijs wil het werk van jonge onderzoekers in de cardiovasculaire geneeskunde zichtbaar maken en stimuleren.

Voor meer informatie, klik hier (opent in een nieuw venster)

Over de WCN

De WCN is een vereniging waarin ongeveer 60 niet-universitaire ziekenhuizen samenwerken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. De WCN levert zowel nationaal als internationaal een belangrijke bijdrage aan klinisch onderzoek, gericht op het verbeteren van de behandeling en preventie van hart- & vaatziekten. De participerende ziekenhuizen hanteren daarbij hoge kwaliteitseisen, zowel ten aanzien van het soort onderzoek, alsmede de uitvoering ervan. Het WCN congres vervult een belangrijke taak in het handhaven van deze kwaliteit. Leden van de WCN, research professionals en ook overige geïnteresseerden, wordt daarom een programma geboden dat relevant is voor het initiëren en uitvoeren van gedegen wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast heeft het jaarlijkse WCN congres ook een vaste plaats verworven in de uitwisseling van ervaringen en ideeën tussen enerzijds WCN en innovatieve industrie, en anderzijds tussen WCN-leden onderling.

WCN & CGR

WCN congres en richtlijnen Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR). De gedragscode voor geneesmiddelenreclame maakt onderscheid in de wijze waarop beroepsbeoefenaren (artsen) en niet-beroepsbeoefenaren (zoals research professionals) mogen worden benaderd. Vanzelfsprekend conformeert de WCN zich aan deze richtlijnen, en beschouwt de farmaceutische bedrijven, die als sponsor optreden, geheel zelf verantwoordelijk voor het juist naleven van deze gedragsregels. Tijdens het congres zullen daartoe de nodige maatregelen genomen worden, zoals onderscheid in badges en congresboek. Tevens zullen de uitingen in de exhibitieruimte op zowel donderdag als vrijdag voor alle deelnemers bestemd zijn en zal er door de sponsoren dus geen productreclame gemaakt mogen worden. Wij vragen uw begrip en medewerking om de richtlijnen van de CGR na te leven, inclusief de meest recente wijzigingen.

Blokkeer 26 en 27 november 2020 in uw agenda om er zeker van te zijn dat u bij het WCN Congres 2020 aanwezig bent!

Deel deze pagina met collega's en vrienden: