Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

NIV internistendagen 2019

Tromboseprofylaxe met DOACs bij kankerbehandeling: een doorbraak?

3' educatie - 23 mei 2019 - NIV 2019 - Prof. dr. Pieter Willem Kamphuisen
Het blijft uitdagend om patiënten met kanker te ontstollen vanwege het verhoogde bloedingsrisico. Prof. dr. Kamphuisen bespreekt het effect van tromboseprofylaxe met DOAC's in deze patiënten aan de hand van twee uitkomstentrials.

NIV internistendagen Het blijft uitdagend om patiënten met kanker te ontstollen vanwege het verhoogde bloedingsrisico. Prof. dr. Kamphuisen bespreekt het effect van tromboseprofylaxe met DOAC's in deze patiënten aan de hand van twee uitkomstentrials.

Meeting impression Impact nieuwe lipiden- en diabetestrials op CV-risico management in 2019

Lees en download het verslag
Lees en download het verslag

Lunchsymposium NIV 2019 Lees het verslag van de presentaties en discussies van een lunchsymposium tijdens NIV-internistendagen, gehouden op 25 april 2019 in Maastricht.

NIV | SGLT2-inhibitie: Cardiovasculaire risico-interventie bij T2DM?

25 april 2019 - Dr. Adriaan Kooy

Lunchsymposium NIV Lees een samenvatting van de presentatie van dr. Adriaan Kooy (internist-vasculair geneeskundige, Treant Zorggroep, Hoogeveen/Associate professor UMCG, Groningen), gehouden tijdens het NIV lunchsymposium 2019.

NIV | Casuïstiek complexe lipidenbehandeling

25 april 2019 - Prof. dr. Bram Kroon

Lunchsymposium NIV Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Bram Kroon (internist-vasculair geneeskundige, MUMC+, Maastricht), gehouden tijdens het NIV lunchsymposium 2019.

NIV | Nieuwe richtlijn CVRM: Wat zijn de lessen voor de internist?

25 april 2019 - Prof. dr. Frank Visseren

Lunchsymposium NIV Lees een samenvatting van de presentatie van prof. dr. Frank Visseren (internist-vasculair geneeskundige, UMC Utrecht), gehouden tijdens het NIV lunchsymposium 2019.

Casuïstiek complexe lipidenbehandeling

3' educatie - 22 mei 2019 - NIV 2019 - Prof. dr. Bram Kroon
Bij sommige patiënten blijven cholesterolwaarden hoog ondanks behandeling. Dan kan PCSK9-remming een oplossing bieden. Prof. dr. Bram Kroon bespreekt wanneer dit wel of niet aan de orde is.

Lunchsymposium NIV Bij sommige patiënten blijven cholesterolwaarden hoog ondanks behandeling. Dan kan PCSK9-remming een oplossing bieden. Prof. dr. Bram Kroon bespreekt wanneer dit wel of niet aan de orde is.

SGLT2-inhibitie: Cardiovasculaire risico-interventie bij T2DM?

3' educatie - 25 apr. 2019 - NIV 2019 - Dr. Adriaan Kooy
Dr. Adriaan Kooy bespreekt een meta-analyse van drie grote CV uitkomstentrials met SGLT2-remming in patiënten met T2DM, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen hoog en laag CV risico bij baseline.

Lunchsymposium NIV Dr. Adriaan Kooy bespreekt een meta-analyse van drie grote CV uitkomstentrials met SGLT2-remming in patiënten met T2DM, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen hoog en laag CV risico bij baseline.

NIV internistendagen 2019