Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

ASN review 2010

Nieuws - 2 sep. 2010

ASN Review 2010 - Presentaties

De 42nd Scientific Sessions van de American Society of Nephrology ‘ASN Renal Week’ werden gehouden van 27 oktober t/m 1 november 2009 in San Diego, California.Het ASN congres wordt beschouwd als één van de belangrijkste wetenschappelijke bijeenkomsten over de preventie en behandeling van nierziekten, waar recente basale en klinisch wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten op nefrologisch gebied gepresenteerd worden.


De ASN Review 2009 biedt zowel voor diegenen die niet hebben deelgenomen, als voor diegenen die wel naar San Diego zijn geweest, een unieke mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van enkele interessante recente nefrologische ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk.

De verschillende thema’s die tijdens de bijeenkomst aan de orde kweamen zijn van belang voor de dagelijkse behandelpraktijk van zowel de internist als de nefroloog. Zo werd er een blik gegeven op atherogenese en vasculaire calcificaties bij CKD en nierfalen. Daarnaast kwamen cardiovasculair risico en anemie bij patiënten met CKD en type 2 diabetes aan bod en werd er extra aandacht besteed aan obesitas en hypertensie bij nierpatiënten. Ook werden de nieuwste inzichten omtrent infecties en infectierisico’s bij nierziekten en niertransplantaties besproken en werd een update gegeven van een tweetal nefrologische aandoeningen: IgA nefropathie en multipele myelomen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: