Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

ADA Review 2010

Nieuws - 31 dec. 2010

ADA Review 2010


De 70th Scientific Sessions van de American Diabetes Association werden dit jaar gehouden van 25 – 29 juni in Orlando, Florida, VS. Het ADA congres wordt beschouwd als één van de belangrijkste wetenschappelijke bijeenkomsten over preventie en behandeling van diabetes mellitus, waar recente basale en klinisch wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten op het gebied van diabetes mellitus gepresenteerd werden, evenals de klinische implicaties hiervan in de dagelijkse praktijk.

Deze ADA review meeting bood zowel voor diegenen die niet hebben deelgenomen als voor diegenen die wel naar Orlando zijn geweest een unieke mogelijkheid om een goed overzicht te krijgen van enkele interessante ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk.

De verschillende thema’s die aan de orde kwamen zijn van belang voor de dagelijkse behandelpraktijk. Zo werden de belangrijkste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van HbA1c verlaging besproken en kwamen trends in cardiovasculair risicomanagement bij diabetespatiënten aan bod, waarbij er ook bediscussieerd zal werd of de NHG-standaard diabetes mellitus gewijzigd moeten worden ten aanzien van orale middelen. Tevens werd er gesproken over de praktische implicaties van bariatrische chirurgie.HbA1C: the lower, the better?
  Dr. F. Holleman, internist, Academisch Medisch Centrum Amsterdam
Bariatrische chirurgie: voor wie en wanneer?
  Dr. E.J.P. de Koning, internist, Leids Universitair Medisch Centrum, Leiden
CV risicomanagement: First things first
  L.J.M. de Heide, internist-endocrinoloog, Medisch Centrum Leeuwarden
Sportief met diabetes (Atlas Diabetes Challenge 2010)
  S.J.H. van de Goor, Directeur Bas van de Goor Foundation

ADA review 2010 - HbA1C: the lower, the better?

9-8-2010
Dr. F. Holleman, internist
Academisch Medisch Centrum Amsterdam

ADA review 2010 Bariatrische chirurgie: voor wie en wanneer?

1-7-2010
Dr. E.J.P. de Koning, internist
LUMC, Leiden

ADA Review 2010 - CV risicomanagement: first things first

1-7-2010
L.J.M. de Heide, internist
MCL, Leeuwarden


ADA review 2010 - Sportief met diabetes: Atlas Diabetes Challenge 2010

1-7-2010

S.J.H. van de Goor, directeur
Bas van de Goor Foundation


Deel deze pagina met collega's en vrienden: