Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Eplerenone reduceert de kans op hospitalisatie en sterfte bij hartfalen

Nieuws - 24 jan. 2011

Eplerenone werd onderzocht in de EMPHASIS-HF trial waarin patiënten met systolisch hartfalen (NYHA klasse II) met milde symptomen werden geïncludeerd. Patiënten (n = 2737) werden gerandomiseerd naar placebo of naar eplerenone (tot 50 mg per dag). De trial werd gestaakt na een mediane follow-up duur van 21 maanden.

Het primaire eindpunt (samengesteld uit cardiovasculaire sterfte of hospitalisatie wegens verergerend hartfalen) werd bereikt in 18,3% bij de eplerenonegroep en bij 25,9% in de controlegroep. Zowel hospitalisatie voor verergerend hartfalen als sterfte vanwege cardiovasculaire oorzaak werd gereduceerd met eplerenone. Een serumkaliumgehalte > 5,5 mmol/L trad frequenter op in de eplerenonegroep.

Klik onderstaand voor het volledige artikel.

1. Zannad et al. NEJM 2011

Deel deze pagina met collega's en vrienden: