Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

ASN review 2010

Nieuws - 11 feb. 2011

ASN Review

Tijdens de ASN review 2010, onlangs gehouden te Zeist, werden de highlights van de ASN Renal Week 2010 besproken.


De ASN Renal Week werd gehouden van 16-21 november 2010 gehouden te Denver. Tijdens de ASN Review te Zeist werden op 20 januari 2011 de highlights van de ASN Renal Week, die als één van de belangrijkste bijeenkomsten op het gebied van de nefrologie geldt, besproken door enkele experts op het gebied van de nefrologie. Onder voorzitterschap van prof. dr. Piet ter Wee en dr. Karin Kaasjager werden onderwerpen besproken zoals onder andere de rol van vitamine D bij bescherming van de nieren (Dr. Marc Vervloet), de oudere patient met nierfunctieverlies, specifiek de nieuwste inzichten in meetmethodiek van nierfunctie (Dr. Carlo Gaillard). Nefrolithiasis en verschuivende trends hierin (Dr. Stijn Konings), de rol van aldosteronantagonisten bij nierschade (Dr. Yvo Sijpkens) en de relatie tussen nierziekten en osteoporose (Dr. Karin Kaasjager) kwamen tevens aan bod.De ASN review is mogelijk gemaakt door een 'unrestricted educational grant' van Amgen.
CV TV Nefrologie

Expert Opinions in Nefrologie

12-2-2011
In deze rubriek ziet u expert opinies (in 2 a 3 minuten) door deskundigen op verschillende gebieden van de Nefrologie. Deelnemende sprekers aan de ASN review meeting geven beknopt hun visie op actuele ontwikkelingen en een samenvatting van hun presentaties.

Lees meer...

Presentaties

ASN review 2010 Presentaties

11-2-2011
Bekijk en download hier nog eens de presentaties die tijdens  de recente ASN review meeting werden gegeven Lees meer...

Conference report

Download nu

Verslag van de ASN review 2010

Deel deze pagina met collega's en vrienden: