Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Apixaban (Eliquis) geregistreerd in Europa

Nieuws - 20 mei 2011

Apixaban heeft in de ADVANCE I en II trials aangetoond effectiever te zijn dan enoxaparine 40 mg 1dd (Clexane/Lovenox, Sanofi) bij patiënten welke een knie- of heupoperatie ondergingen. Met deze registratie van de Europese autoriteit (EMA) kan apixaban in 27 landen beschikbaar gemaakt worden door de producent. De aanbevolen dosis is 2,5 mg. De aanbevolen behandelingsduur ligt tussen de 2 en 4 weken. Apixaban sluit met deze registratie aan bij meerdere, recent geregistreerde, nieuwe orale anticoagulantia, zoals rivaroxaban en dabigatran. Het is nog niet bekend wanneer apixaban beschikbaar zal zijn op de Nederlandse markt.

Klik hier voor de press release.


Deel deze pagina met collega's en vrienden: