Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Spil in Cardiovasculaire educatie

Nieuws - 17 mrt. 2012

De leden van de stichting VBWG en MEDCON International zijn betrokken bij vele cardiovasculaire educatieve initiatieven. Denk aan vasculaire update symposia, international cardiovasculaire exchange reizen, symposia van vele cardiovasculaire verenigingen, onder andere: WCN, Hartfalen werkgroep, IVG, DAS, en de CardioVasculaire Conferentie.

De VBWG plannen voor 2012 en 2013: onder meer nieuwe cardiovasculaire Update Symposia en buitenlandse studiereizen naar international centres of excellence in de cardiovasculaire geneeskunde.

Informeer naar mogelijkheden voor single sponsoring, co-sponsoring of multi-sponsoring.

Hieronder een beknopt overzicht van cardiovasculaire educatieve initiatie waarbij de leden van de VBWG en MEDCON een centrale rol vervullen.
Vascular Update symposia

De werkgroep VBWG en MEDCON hebben het afgelopen decennium meer dan 30 Vascular Update Symposia georganiseerd.  In het afgelopen decennium zijn onder inhoudelijke auspicien van de VBWG meer dan 30 symposia voor internisten, cardiologen, neurologen en vaatchirurgen gehouden. Gemidddeld hebben er meer dan 100 specialisten per suymposium deelgenomen. Ieder symposium met een actueel thema en uitstekend deelnemer feedback

Cardiovascular Exchange

Onder verantwoordelijkheid van leden van de werkgroep zijn de laatste jaren studiereizen voor internisten en cardiologen georganiseerd naar vele toonaangevende centres of excellence. Zo zijn onder andere de univeristeiten en klinieken bezocht in onder andere; Boston (Harvard Medical School), London (University College London), Kopenhagen, Zurich (Universita Spittal), Montreal, Londen, Valencia en Madrid.

Cardiovascular Risico symposia

In de afgelopen jaren zijn verschillende symposia gehouden, gericht op diagnostiek en behandeling van cardiovasculair risico.
De programma's zijn ontwikkeld onder verantwoordelijkheid van VBWG leden prof. Wouter Jukema en prof. Frank Visseren.

WCN

Het jaarlijkse congres van de Werkgroep Cardiologische Centra Nederland. De Werkgroep Cardiologische Centra Nederland (WCN), opgericht in 1988, is een onafhankelijke netwerkorganisatie van 58 aangesloten cardiologische maatschappen. De WCN is een vaste partner van een groot deel van de farmaceutische bedrijven als het gaat om klinisch cardiovasculair onderzoek.

IVG

Het jaarlijkse symposium van het Internistisch Vasculair Genootschap (IVG). Het IVG is een vereniging die zich tot doel heeft gesteld het handhaven van de kwaliteit van- en het bevorderen van de ontwikkeling van de klinische en experimentele Vasculaire Geneeskunde (VG).

CardioVasculaire Conferentie

De Jaarlijkse Cardio Vasculaire Conferentie (CVC). De CVC waar Nederlandse vasculaire wetenschappers en clinici elkaar ontmoeten. De CVC is een gemeenschappelijk initiatief van verschillende verenigingen op het gebied van de cardiovasculaire geneeskunde.De CVC is de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst voor iedereen die actief is in basaal en/of klinisch cardiovasculair wetenschappelijk onderzoek of behandeling.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: