Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

IMPROVE-IT (ezetimibe / simvastatine) gecontinueerd

Nieuws - 18 mrt. 2013


De IMPROVE-IT studie waarin ezetimibe / simvastatine met simvastatine alleen wordt vergeleken voor de preventie van cardiovasculaire gebeurtenissen zal worden voortgezet na een geplande review door de Data Safety Monitoring Board (DSMB).

In 2010 werd de voltooiing van de IMPROVE-IT-studie uitgesteld van 2012 naar juni 2013, terwijl vorig jaar de DSMB adviseerde het onderzoek ongewijzigd voort te zetten. De studie includeert 18 141 patiënten; volgens het design moeten  5250 klinische eindpunten worden verzameld.

Gebaseerd op het beoogde aantal klinische eindpunten en de snelheid waarmee events worden gerapporteerd, wordt de studie waarschijnlijk beëindigd in september 2014. De IMPROVE-IT Executive Committee en Merck zullen de voortgang van de studie blijven monitoren;  Merck zal de studieplanning aanpassen indien nodig. Merck blijft geblindeerd voor de resultaten van deze analyse en voor andere data over veiligheid en werkzaamheid  uit IMPROVE-IT. Er zijn geen extra tussentijdse analyses gepland.

bron:
Merck persbericht

Deel deze pagina met collega's en vrienden: