Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

FDA wil e-sigaret ook onder tabakswet laten vallen

Nieuws - 1 mei 2014

 
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft nieuwe regelgeving voorgesteld dat de autoriteit van dit instituut ten aanzien van tabak uitbreidt om ook andere tabaksproducten te omvatten. Dit is onderdeel van de implementatie van de Family Smoking Prevention and Tobacco Control Act, in een poging om de volgende generatie tabaksvrij te maken.
 
De FDA reguleert momenteel sigaretten, sigarettentabak, shag, en rookvrije tabak. Producten die volgens de voorgestelde regelgeving ook onder de FDA regelgeving vallen zijn producten die voldoen aan de statutaire definitie van een tabaksproduct, inclusief producten die momenteel niet-gereguleerd zijn, zoals electronische sigaretten (e-sigaretten), sigaren, pijptabak, nicotinegelen, waterpijptabak, en oplosbare middelen die nog niet onder de FDA autoriteit vallen.  
 
De voorstelde regelgeving houdt in dat nieuw gekenmerkte tabaksproducten geregistreerd moeten worden bij de FDA om product- en ingrediëntlijsten op te geven, en dat directe en impliciete claims van verminderd risico slechts gemaakt mogen worden als de FDA bevestigt dat wetenschappelijk bewijs deze claims ondersteunt en dat marketing van het product de algemene publieke gezondheid bevordert. Nieuwe tabaksproducten mogen alleen op de markt worden gebracht na beoordeling van de FDA, en er mogen geen gratis exemplaren worden verstrekt.
Bovendien moeten een minimumleeftijd en identificatieplicht worden ingevoerd om verkoop aan minderjarigen te voorkomen. Gezondheidswaarschuwingen moeten worden gegeven en verkoop via apparaten moet verboden worden, tenzij in een gelegenheid waar nooit jongeren komen.
 
Het publiek kan reacties geven op de voorgestelde regelgeving gedurende 75 dagen.
 

Bron

FDA persbericht, April 24 2014
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: