Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Europese goedkeuring voor dabigatran voor behandeling diep veneuze trombose en longembolie

Nieuws - 24 juni 2014

 
De Europese Commissie heeft dabigatran etexilaat goedgekeurd voor gebruik ter behandeling van diep veneuze trombose (DVT) en longembolie (PE) en preventie van recidief DVT en PE. Dabigatran is een directe trombineremmer.
 
Een klinisch onderzoeksprogramma met in totaal meer dan 40.000 patiënten, waarvan bijna 10.000 met DVT of PE, toonde de effectiviteit en veiligheid van dabigatran aan in deze patiëntengroep. De kans op recidief trombose was 92% kleiner in patiënten die dabigatran kregen, dan bij patiënten op placebo. Patiënten op dabigatran kregen minder bloedingen dan patiënten die warfarine kregen. Ten opzichte van warfarine, heeft dabigatran een vergelijkbare werkzaamheid ten aanzien van de preventie van DVT en PE, met een gunstiger veiligheidsprofiel.
 
Na start van behandeling met een injecteerbaar anticoagulans, zoals laagmoleculaire heparine, kunnen patiënten met DVT of PE de behandeling continueren met een vaste dosis dabigatran.
 

Bron

Persbericht Boehringer Ingelheim 20 Juni 2014
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: