Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Beste drie Nederlandse inzendingen ASN Kidney Week

Nieuws - 19 jan. 2015


Van links naar rechts: prof.dr. Piet ter Wee (dagvoorzitter), Michelle Pena, prof.dr. Karin Kaasjager (dagvoorzitter), Margien Boels, Elena Volokhina.

 

ASN Review 2015 De drie beste Nederlandse inzendingen voor de ASN 2014 in Philadelphia werden tijdens de ASN Review in Utrecht op 15 januari gepresenteerd.
 

Het publiek mocht de winnaar aanwijzen en de meeste stemmen gingen naar Margien Boels (LUMC Leiden) met haar onderzoek Reduction in Albuminuria in Diabetic Nephropathy by Atrasentan Is Associated with Restoration of the Glomerular Endothelial Glycocalyx.
 

De gedeelde twee prijs was voor Michelle Pena (UMC Groningen) met haar onderzoek A Plasma Proteomic Classifier to Predict Transition of Albuminuria Stage in Subjects with Hypertension en voor Elena Volokhina (Radboudumc, Nijmegen) met haar onderzoek Complement Activation Patterns in Atypical Hemolytic Uremic Syndrome (aHUS) During Acute Phase and in Remission.
 

De prijzen werden uitgereikt door dagvoorzitters prof.dr. Piet ter Wee (VUmc Amsterdam) en prof.dr. Karin Kaasjager (UMC Utrecht).

Deel deze pagina met collega's en vrienden: