Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nieuwe combinatiepil met atorvastatine en ezetimibe voor cholesterolverlaging

Nieuws - 3 feb. 2015

 
In Nederland is een nieuw combinatiepreparaat ezetimibe en atorvastatine beschikbaar voor de behandeling van hypercholesterolemie. De krachtige en uitgebreid bestudeerde statine atorvastatine wordt nu gecombineerd met ezetimibe. Met de combinatie kan cholesterolverlaging worden bereikt door zowel remming van de synthese als de absorptie.
 
Deze cholesterolverlager is geïndiceerd als aanvullende therapie voor gebruik naast een dieet bij volwassen patiënten met primaire (heterozygote familiaire en niet-familiaire) hypercholesterolemie of gemengde hyperlipidemie waar het gebruik van een combinatieproduct aangewezen is, zoals bij patiënten die niet voldoende onder controle zijn met een statine alleen en patiënten die al met een statine en ezetimibe worden behandeld.
 
De combinatietablet is ook geïndiceerd voor gebruik als aanvullende therapie naast een dieet bij volwassen patiënten met Homozygote Familiaire Hypercholesterolemie (HoFH). Patiënten kunnen daarnaast nog andere aanvullende behandelingen krijgen (bijv. low-density lipoprotein (LDL)-aferese).
 

Bron:

Persbericht MSD 3 februari 2015
 
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: