Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Samenwerking Hartcentrum HagaZiekenhuis met medisch-technologische bedrijven voor verbetering CV zorg

Nieuws - 9 apr. 2015

Het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis en Medtronic en St. Jude Medical, beide leverancier van medische technologie, maken vandaag bekend als ‘Cardiopartners’ samen te gaan werken aan het verbeteren van de zorg en medische innovaties voor cardiologische patiënten door deze toegang te geven tot innovatieve oplossingen. Deze samenwerking zal de kwaliteit van de hartzorg in de regio vanuit het HagaZiekenhuis verder kunnen verbeteren, waardoor dit binnen vijf jaar kan uitgroeien tot één van de topklinische ziekenhuizen in Europa op cardiovasculair gebied. Het beoogde resultaat is een betere beschikbaarheid van de meest vooraanstaande medische technologie voor hartpatiënten, en een nog betere patiëntervaring.
 
Het lange-termijn partnership is tot stand gekomen op initiatief van de cardiologen van het Hartcentrum binnen HagaZiekenhuis, teneinde de zorg meer toekomstbestendig te maken. De bedrijven garanderen toegang tot de meest recente, doelmatige en kosteneffectieve medische technologie. Ze zullen ook oplossingen aanbieden bij het optimaliseren van het zorgproces. Daarmee kan de kwaliteit van de patiëntenzorg in het ziekenhuis verder worden verbeterd.
 
In het kader van het partnership zal bijvoorbeeld ook de planning en routing van patiënten nader worden geanalyseerd door Medtronic en St. Jude. Dit moet mogelijkheden opleveren voor optimalisatie van de patiëntenplanning, zoals kortere wachttijden en grotere patiënttevredenheid.
 
Het beoogde resultaat van het partnerschap in zijn totaliteit: de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg, gecombineerd met toegenomen patiënttevredenheid, een verdere verbetering van medische uitkomsten, efficiency en kostenreductie voor cardiologische patiënten die medische technologie nodig hebben.
 
Naast dit nieuwe samenwerkingsverband als ‘Cardiopartners’, is er vanuit het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis eerder al een samenwerkingsverband met Siemens gesloten. Het is daarmee de eerste keer dat een Nederlands ziekenhuis een partnership sluit met meerdere topspelers in medische technologie. Het is een unieke aanpak om de kwaliteit en de toegang tot de juiste zorg voor meer patiënten te verbeteren.
 
Cardioloog dr. Marco Götte van het HagaZiekenhuis en drijvende kracht achter de samenwerking, benadrukt het belang van deze samenwerking voor de patiënt. “Bij het streven naar topzorg op cardiovasculair en cardio-chirurgisch gebied, past een steeds intensievere samenwerking met strategische leveranciers van medische technologie. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van de zorg verder verhogen en tegelijkertijd vernieuwende medische technologie sneller en beter ontwikkelen en toepassen. Zodat we al onze patiënten optimale zorg kunnen geven, nu en in de toekomst.”
 
De samenwerkingspartners zien dit als een langdurige samenwerking (minstens vijf jaar). Er is afgesproken dat de hoogste kwaliteit van zorg gegarandeerd blijft, ook als de ontwikkelingen in medische technologie voortschrijden. Tegelijk is en blijft de onafhankelijkheid van de medische besluitvorming van HagaZiekenhuis geheel gewaarborgd.
 
Bron: Persbericht HagaZiekenhuis 8 april 2015

Deel deze pagina met collega's en vrienden: