Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

AHA en Google combineren technologische en wetenschappelijke expertise voor beter CV onderzoek

Nieuws - 9 nov. 2015

De American Heart Association (AHA) en Google Life Sciences (GLS) hebben aangekondigd dat ze zich samen gaan toeleggen op het vormen van een samenwerking op het vlak van onderzoek dat een nieuwe, onconventionele manier van denken moet opleveren over lang bestaande uitdagingen rondom cardiovasculaire (CV) aandoeningen. Beide organisaties zullen 25 miljoen dollar investeren in ongeveer vijf jaar, om nieuwe strategieën te ondersteunen om coronaire hartziekten en de gevolgen ervan te begrijpen, voorkomen en ongedaan te maken.
 
Traditionele onderzoeksfinancieringsmodellen zijn vaak additief en fragmentarisch, hetgeen het moeilijk maakt een veelzijdig onderwerp te bestuderen dat gedurende vele jaren plaatsheeft. Daarom richten AHA en GLS zich op een nieuwe benadering: een investering van 50 miljoen in één onderzoeksteam, dat de taak krijgt een rijker, diepgaander begrip van CV aandoeningen te ontwikkelen.
 
Dit betekent de grootste eenmalige investering in onderzoek in de geschiedenis van de AHA. Begin 2016 zal een Joint Leadership Group bestaande uit individuen van AHA en GLS een teamleider selecteren om dit project te leiden. Deze teamleider, die een cardioloog kan zijn of een heel andere achtergrond kan hebben, krijgt 50 miljoen dollar in ongeveer vijf jaar, om een programma op te stellen, een cross-functionele groep onderzoekers samen te stellen en om alle inspanningen te leiden richting het vinden van nieuwe oorzaken en drivers van coronaire hartziekte. Het team wordt ondersteund op allerlei vlakken, inclusief klinisch onderzoek, engineering en data-analyse, alsmede doorlopend strategisch advies, en toegang tot bronnen van de Joint Leadership Group.
 
Technologie moet een belangrijke rol gaan spelen. De samenwerking zal de wetenschappelijke gemeenschap kanalen bieden tot technische mogelijkheden en inzichten van GLS. Door de unieke kans om toegang te krijgen tot dergelijke bronnen, zal de samenwerking onderzoekspaden uitbreiden en onderzoekers in staat stellen om nieuwe benaderingen te ontwikkelen en testen. AHA zal bijdragen met de grote wetenschappelijke en medische bronnen, hetgeen toepassing van een unieke mix van technische en wetenschappelijke kennis oplevert voor de zoektocht naar nieuwe CV oplossingen.
 

Bron

Persbericht AHA 8 november 2015

- Onze berichtgeving is gebaseerd op de op het AHA congres verstrekte informatie –
Het AHA Journaal 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door MSD
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: