Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Best Practice – Opsporing FH: is Nederland klaar met opsporing?

Tweede Nationale Lipidendag

Nieuws - 1 okt. 2016

Tot slot sprak Dr. Janneke Wittekoek namens de stichting LEEFH (voormalig STOEH). LEEFH zet zich in voor het opsporen en daarmee tijdige behandeling van FH, sinds het bevolkingsonderzoek is stop gezet en het ministerie van VWS opperde dat de particuliere sector deze taak op zich moest nemen. LEEFH heeft FH opsporing in een nieuw jasje gestoken, via de oprichting van FH expertisecentra die door heel Nederland verspreid zitten. Er komt een LEEFH handboek met “best practices” waarin de workflow van expertise centra op basis van de beste ervaringen uitvoerig staan beschreven, zodat deze afgestemd is, maar ook zodat de beste kennis tussen centra gedeeld wordt. Huisartsen moeten goed worden geïnformeerd en FH patiënten doorsturen naar de expertise centra. LEEFH beheert momenteel de landelijke FH database maar wil graag dat ieder ziekenhuis inzicht kan krijgen.
Met goed nieuws eindigde zij deze meeting: Minister Schipper heeft aangegeven dat, wanneer de particuliere zorg de FH screening niet goed oppakt, de conclusie met betrekking tot het stopzetten van het bevolkingsonderzoek mogelijk herzien moet worden. Ook is er goed overleg met het RIVM, dat deze taak in de nieuwe stijl, mogelijk kan oppakken.Slides • 21-5-2016

Best Practice - Opsporing FH: is Nederland klaar met opsporing?

Nationale Lipidendag 2016 Dr. Janneke Wittekoek sprak vanuit de stichting LEEFH over de opsporing van FH in Nederland.

Download het volledige verslag

Tweede Nationale Lipidendag Meeting Impression

Download gratis het verslag van de Tweede Nationale Lipidendag om uit te printen of te lezen op uw e-Reader/tablet.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: